Отидете към основна версия

12 065 21

Димитър Недков: И най-силната корпорация е безпомощна пред най-слабата държава

  • димитър недков-
  • мултигруп-
  • васил божков-
  • илия павлов-
  • иван гешев-
  • прокуратура

Не остана друг човек от Прехода освен Божков, който да знае доста интересни неща...

Кадър: bTV

"В световната история криминалният преход започва с убийството на Авел от Каин и той никъде по света не е приключил. (...) Типаж като Гешев, с подобни като тези акции, още макар да не мога да схвана сюжетната линия, кога се появяват - когато е достигната точката. Бизнесмените допускат другата фатална грешка, че те могат да управляват държавата. И тогава се появява прокуратурата и от прокуратор, който наблюдава, се явява прокурор", коментира пред bTV писателят Димитър Недков, говорител на "Мултигруп".

Той разказа, че влиятелен гръцки бизнесмен казал на Илия Павлов, покойния собственик на "Мултигруп" следното: "И най-силната корпорация е безпомощна пред най-слабата държава."

"Днес си богат, утре може и да не си. (...) Какво да разбираме под мафия? Малко се казва, за да се върви по шаблона. Бизнесът всяка сутрин се събужда с една мисъл - ще се завърти ли колело, за да се случат нещата. Почти няма политик, който да не се продава", размишлява Димитър Недков.

Той беше лаконичен каква ще е съдбата на Васил Божков, който бе хванат в Обединените арабски емирства (ОАЕ), а у нас са му повдигнати няколко обвинения от прокуратурата.

"Мисля, че не остана друг човек освен Божков през обема на целия преход, който да знае доста интересни неща, но това са неща за специализираните органи", каза Недков и разкри, че Божков и Павлов били близки.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.

Свързани новини