Отидете към основна версия

7 233 10

Разнищиха жестоко убийство на проститутка в Кюстендил

  • кюстендил-
  • убийство-
  • проститутка

Престъплението е извършено на 13 май преди две години

Илюстративна снимка, БГНЕС

Криминално провеният Б. С. от Кюстендил ще бъде съден близо две години след извършеното от него убийство срещу М. Д., известна на полицията като наркозависима проститутка, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

През пролетта на 2018 година К. С. живеел под наем в мазе на ул. “Априлско въстание“, когато една вечер поканил на гости своята познайница М. Д. на купон с алкохол и наркотици.

Под влиянието на опиати двамата влезли в конфликт за търговията на наркотични вещества, който прераснал във физически сблъсък. В даден момент мъжът грабнал нож от масата и нанесъл два удара в корема на жертвата.

В последствие той направил опит да спре кръвта ѝ с помощта на покривката, но веществата в кръвта му го унесли и той заспал върху умиращата жена. На сутринта той видял фаталния резултат от действията си, издърпал тялото в едната стая, покрил го със завивка и излязъл.

Докато горните събития са се развили на 13 май 2018 г., майката на жертвата подала сигнал 5 дни по-късно, че дъщеря ѝ е изчезнала. Междувременно тя се грижела за невръстното ѝ дете в кв. “Изток“. На 28 май същата година обвиняемият С. се предал сам в полицията в Кюстендил, правейки пълни самопризнания за постъпката си, след което стартирал дълъг процес на разследване.

Съдебномедицинската експертиза доказала версията на Б. С. и сега той ще бъде съден за непредоумишлено убийство при условия на опасен рецидив.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.

Свързани новини