Отидете към основна версия

6 069 32

Директорът на СДВР за намерения в "Студентски град" кокаин: Такъв случай не е имало досега

  • сдвр-
  • студентски град-
  • кокаин-
  • наркотици-
  • георги хаджиев

Една трета от 40-те килограма наркотик са с изключитено висока чистота

Снимка: БГНЕС

Продължаваме работата по установяването на евентуални други участници в схемата за разпространение наркотици в "Студентски град". Това каза директорът на СДВР ст. Комисар Георги Хаджиев на брифинг пред журналисти, цитиран от агенция "Фокус".

„На 24-ти май около 12.00 часа патрул на 7-мо районно спира автомобил Mercedes S Klasse. Водачът на автомобила е с изключително съмнително поведение. При проведената беседа с него колегите се усъмняват в неговите действия и предприемат проверка на автомобила за забранени вещества“, обясни той.

„Това, което ги усъмнило, е първо изключително неадекватното поведение на водача при зададен въпрос за проверка на документите. Водачът на автомобила е изпуснал документите. Вторият признак, който усъмнил колегите е, че в него имало доста голяма сума пари. При излизането от автомобила автоматично е затворил вратата. След проведен разговор с него същият е съобщил, че носи забранени вещества и предмети, които се оказват около 40 килограма кокаин в два сака в багажното отделение“, каза още комисар Хаджиев.

Той поясни, че една трета от намерения кокаин в „Студентски град“ е с изключително висока чистота. „Говорим за 75% чистота. Разговарял съм с колегите, такъв случай не е имало. Останалите 29,5 кг са процент чистота 67-70 %. По цени на едро един килограм от този вид наркотичнто вещество се търгува за 35 хиляди евро", каза той.

Той допълни, че водачът на автомобила не е попадал досега в полезрението на органите на реда. "Няма оперативна информация за него. Има пътувания в Западна Европа, включително и Турция. В момента той е задържан“, допълни гл. комисар Хаджиев.

„Ние продължаваме работата по отношение установяването на евентуални други участници в тази престъпна схема, защото за нас е изключително важно да установим останалите участници“, каза директорът на СДВР. Той допълни, че имат насоки какъв е произходът на наркотика.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.

Свързани новини