Last news in Fakti

28 Май, 2020 08:42 6 001 37

Проф. Николай Радулов: Как това количество наркотик е стигнало в София?

  • проф. николай радулов-
  • николай радулов-
  • кокаин-
  • студентски град

В два поредни дни в "Студентски град" беше заловен над четвърт тон кокаин

Проф. Николай Радулов: Как това количество наркотик е стигнало в София? - 1
Снимка: БГНЕС

Много въпроси възникват около заловения наркотик. Въпреки, че колегите от СДВР говорят, че заловеният кокаин е на най-ниското възможно ниво, аз си мисля че на най-ниското възможно ниво не се поверява повече от четвърт тон кокаин и то с висока проба на чистота. Наркотикът може би е част от пратка. Това каза в интервю за БНР експертът по сигурността професор Николай Радулов.

"Това, че се мълчи, е естествено, защото най-вероятно намереното количество е част от някаква пратка. Не се наемам да говоря за къде, но очевидно не е за България, тъй като количеството е гигантско", каза още експертът.

Този наркотик много прилича на наркотика, който, ако не се лъжа, го намирахме по същото време миналата година по крайбрежието, хвърлен в специално направени пакети и така и не се изясни тук ли е трябвало да бъде прибран или просто течението го е отнесло от румънския бряг към нас. Според мен, става дума за една и съща транспортна верига.

Радулов е категоричен, че наркоразпространението не е спирало през периода на извънредното положение, а доставките са ставали по домовете.

Въпросът е следният: „Как това количество наркотик е стигнало в София?“. Значи е минало през някоя от границите! Задаваме си и следния въпрос: „Какво се случва с контрола на границите?“. Дали този немалък товар от наркотици е минал през КПП, което предполага доста софистициран канал или през зелена граница, което също не е възможно, особено в ситуацията на извънредно положение. Факт е, че наркотикът минава през границите и този път, очевидно, по чиста случайност е бил заловен.

„Имаше подобни случаи, в които специалните служби на щатите – DEA – въздействаха върху това да се пропусне пратка наркотици с цел да се проследи веригата. Дано този товар да не е част от контролирана доставка, защото това ще рече, че ние сме разбили операция на някоя от чуждите специални служби“, казва още експертът по темата дали е възможно българските служби да са разбили операция на чужди такива.

Радулов изтъкна, че складът е разбит в "Студентски град", където няма съмнения, че открай време има търговия с наркотици и проституция.

"Винаги съм се учудвал от това, че, освен някоя епизодична акция, МВР като че ли няма капацитет да спре това, което се случва", коментира още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    36 2 Отговор
    Пуснали са го със самолет и паднал точно в наркоград
  • 2 Хайде сега

    16 7 Отговор
    Как ? Че и чак заумувал другаря ?!
  • 3 Лили

    17 24 Отговор
    Браво на патрулната кола заловила този идиот.,другото да празни приказки.

    Коментиран от #5

  • 4 един шофьор

    34 3 Отговор
    Божков ги е пратил от Дубай веднага да му повдигнат още две обвинения за притежание и разпространение на наркотици.
  • 5 Пътувала си патрулката

    49 3 Отговор

    До коментар #3 от "Лили":

    и изведнъж, от скука, решили просто така да видят кой се вози в хей-оная кола там... Пък шофьоръттрепери, с цялото си тяло и физиономия казв "Имам наркотици в колата си..." Айде - приказки от шипковия храст...
  • 6 Фифи

    9 1 Отговор
    Ауу,ама как така моля ви се, как е възможно такова нещо, не ви ли е срам поне малко,аз ако бях щях да се срамувам, значи грам чувство нямате,такава непристойна постъпка,това направо да ви кажа е безобразие някакво, ей сега ще ида да се разплача! Безчувствени типове такива!
  • 7 бис

    26 2 Отговор
    аз ще ти кажа - питай б.б. той е в час каналите

    Коментиран от #36

  • 8 Дореми

    31 2 Отговор
    Ами попитайте Борисов. Той знае всичко в държавата. Все пак наркотика не е спускан с парашути, а е минавал през ДЪРЖАВНИТЕ граници.

    Коментиран от #13

  • 9 123

    26 1 Отговор
    Платили са си хората на точните митничари и граничари колкото пари са си поискали, и не е проблем да внесът в България колкото наркотик си искат.Хващат мишкарите и тези които не плащат на това нещо се казва държавна корупция.
  • 10 въпросче

    19 0 Отговор
    „Как това количество наркотик е стигнало в София?“. ПО ПЪТЯ. Как иначе? С хеликоптер ли?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Лили

    6 16 Отговор

    До коментар #8 от "Дореми":

    Обикновено Борисов ги хваща ,хора подкрепящи една друга партия ги разпространяват

    Коментиран от #18

  • 14 ПРАТ

    21 1 Отговор
    България отдавна е разграден двор професоре, знаеш го. Така, че нищо изненадващо. Слушби защото слушкат има, резултатите известни.
  • 15 Behemoth

    18 1 Отговор
    БАЦЕ лично го е заловил !
  • 16 Мустафа

    8 6 Отговор
    Като беше на работа не си хванал 1 грам наркотик, а сега разтягаш ластици по телевизиите, а ?
  • 17 Според търсенето е и предлагането

    11 1 Отговор
    Алкохола е официално разрешен за затъпяване на робите, А коката е предназначена за робовладелците и въпреки че е международно и умишлено забранена като вредна за здравето, търсенето и контрабандата не спират, затова Kокaтa e нaй cкъпия и най търceният от богаташите нaркoтик, зaщoтo e бoжecтвeнaтa нacлaдa зa вcичкитe човешки ceтивa и дoпълнитeлнo caмo увeличaвa ceкcуaлнaтa мoщ и удoвoлcтвия c рaзтърcвaщи кулминaции oт мнoжecтвeни oргaзми , a мoзъкът нeпрeкъcнaтo произвежда и e пoтoпeн в oкcитoцин - вeщecтвo пoвишaвaщo нacтрoeниeтo , кoeтo прaви хoрaтa и ceкc пaртньoритe крaйнo щacтливи и eмoциoнaлнo cвързaни...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Настопроценти

    10 2 Отговор
    Айде,млък вече! Този наркотик е даден на България, за да си покрие нуждите от производство на упойващи вещества в лекарствените заводи за медицинските ни заведения-болници,поликлиники и хосписи. България не плаща за наркотици,предназначени за производство,а останалите количества ги препраща през територията си. Това е условието.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хаха отворете ало.бг

    17 2 Отговор
    И ше видите колко проститутки има в студенския и не само там по обяви а тоа се прави на ущипан ама как е възможно това😂😂😂😂не разбрахте ли че сичката дрога проституция кражби грабежи убииства се генерира и ръководи от милицията
  • 23 умно село

    13 1 Отговор
    Просто така им е било казано да го оставят там.
    Преди много години в края на 80-те при кражба на АК 47 от едно поделение , и след яки блокади в района- а тогава нямаше мобилни телефони , нито мобифони. АК-то били старателно поставени на постлано одеяло в една изоставена хижа в околността.
    Всичко се повтаря, но героите са други, но в Студентски град))))
    Ай дрън, дрън!
  • 24 Батето

    7 1 Отговор
    Е сега кат продадът наркотика ще има пари за магистралите

    Коментиран от #26, #27

  • 25 габровец от варна

    11 3 Отговор
    Тоя направо изби рибите!Кокаина бил част от пратка!?Ми част от кво да е?От световното културно наследство или от колекцията на Историческия музей?
  • 26 Боки ше го изде с черпака

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Батето":

    Че е паднало белото от небето 😂😂😂без пари
  • 27 умно село

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Батето":

    Ама той е поставен за рейтинг там.
  • 28 Просто наркотрафикантите отдавна

    7 0 Отговор
    са разбрали къде е разградения двор,къде няма
    държава,както и къде мафията си има “държава”.
  • 29 Държавата ни е парализирана

    9 0 Отговор
    от наркотици от много години. Знае се кои са покровителите.
  • 30 Haha

    10 0 Отговор
    Питай бившия и настоящия трафикант,който се води премиер.Той ще ти обясни подробно,как се разкриват 2 килограма за да не се разкрият 100.
  • 31 Абе

    6 0 Отговор
    За около 300 кг. кокаин в историята има доста смъртни случаи. Дано да се разбере каква е веригата преди да започнат да изчезват хора. Принципно в слаба икономика е нормално да процъфтяват печеливши бизнеси като трафик на наркотици, проституция, лихварство и т.н., но в нашата държава покрай силния трафик и т.н. процъфтява слаба икономика. Лошото стана когато ръководителите на тези тъмни сделки станаха народни борци за власт над икономиката и най големите работодатели. Затова сме последните в Европа, а до 50 години вероятно ще сме последни и в света с изчезващ етнос!!!
  • 32 ТРОПЧО

    6 1 Отговор
    КО СА ПРАИШ НА ИЗНЕНАДАН БЕ ЧРЕЗ ВАШТИ ХОРА ЧЕНГЕТАТА НАЛИ ТЕ СА ВЪВ ВСИЧКИ СХЕМИ С ТРАФИК ПРОСТИТУЦИЯ ХАЗАРТ ЛИХВАРСТВО НАЛИ ОТ ТАМ СА ВИ ДОХОДИТЕ НА ВАС И НА ГЕРБАДЖИИ КО СА ПРОВИШ ЧЕ НЕ ЗНАИШ СИЧКИ СТЕ ЗА ПАНДЕЛА И ЛОВИТЕ САМО НЕУДОБНИТЕ АМАН ОТ ВАС И КАТО ЗЕМЕТЕ ДАСЕ ПРАИТЕ НА ИЗНЕНАДАНИ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ ХОРАТА ВИ ВЯРВАТ ЛИ НЕЕЕЕ ПРОСТО ВИ ГЛЕДАМЕ СИИРА КАТАДЖИИ С ПО ДВЕ ТРИ КРЪЧМИ С ПАЛАТИ И СКЪПИ КОЛИ АМА ТЕ БИЛИ НА ЖЕНА МУ А ТЯ БЕЗРАБОТНА АААА ИЛИ Е БИЛА В СИВИЯ СЕКТОР КО ША КАЖЕШ ААААА БЕЗ ДУМИ ИЛИ КАТО АПАРТАМЕНТИТЕ НА ЦЕЦО ТЕ НА ТЪЩА МУ А ТОИ ОТ ДЕ ЗЕ ПАРИТЕ АМИ ОТ СПЕСТЯВАНИЯ ТАКА ЛИ НАЩИ РОДИТЕЛИ ЩО НЕ СПЕСТЯВАХА АААА АВИ С 200 ЛВ. ПЕНСИЯ КАК ДА СПЕСТЯВАШ ИЛИ ВАЩИ НЕ ЯДЪТ НЕ ПЛАЩАТ ТОК ВОДА АААААА ВЪТРЕШНА КОМИСИЯ КЪМ МВР ОООООООО ГАРВАНА НА ГАРВАН ОКО НЕ ВАДИ АДИ ОДИ СИ ГЛЕДАИ ПЕНСИЯТА И НЕ ФИЛОСОСТВАИ ЧЕ НИ ОМРЪЗНА ОТ ВАС ТЕСНИ СПЕЦИАЛИСТИ
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Отговора на горния въпрос е елементарен: Няма начин да не е с протекциите на силовите институции зад които стоят управляващите ! Същите контролират изобщо наркоканалите от край време!
  • 35 Хаджиментов

    3 0 Отговор
    Някои държави изобщо не желаят да се борят с наркотиците. Това се наблюдава и в международен мащаб. Никой не може да ме убеди, че при съвремнните технически средства и технологии, не могат да се унищожат всички посеви в света с мак, опиум, кока, марихуана и т.н. Също така много лесно могат да прекъснат производството на синтетични наркотици. Крайно време е да се спре с това лицемерие. Няма ли честни журналисти и политици, които да разкрият всички схеми.
  • 36 Левашки

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "бис":

    Увеличиха пенсиите с по 8 кинта, обаче прибраха коката и сега нямат похарчване тия пари!
  • 37 мария чомакова

    1 0 Отговор
    Много пъти съм писала коментари за този наболял проблем и за , който правителството взема половинчати мерки.Много семейства бяха засегнати по трагичен начин.Но, още по страшно е , че се увеличава броят на децата , които употребяват наркотици!Обществото почти не е запознато от последствията на този бич на съвремието!Има държави с много строги закони, но уви България не е между тях!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове