Отидете към основна версия

4 691 31

Шефовете в ГДБОП остават зад решетките

  • гдбоп-
  • наркоразпространение-
  • наркотрафик-
  • цветан панков-
  • кирил ванков

Цветан Панков и Кирил Ванков са обвинени в осигуряване на "чадър" за наркогрупи

Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд остави в ареста двамата директори в ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков, съобщава bTV. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група и по-конкретно в покровителство над наркоканали. За третия от участниците в групата - служителка в МВР, съдът не взе мярка. Причината – според съда тя няма отношение към групата.

По-рано днес на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви, че двама от участниците в организираната престъпна група са на висши ръководни длъжности в ГДБОП, друг участник е разузнавач към ГДНП.

"Участниците в групата са четири лица, като три от тях са служители на МВР. Двама от участниците в групата заемат висши ръководни длъжности в ГДБОП. Те са били ръководители и методисти на всички служители от системата на МВР, които са били пряко ангажирани с противодействие на престъпленията, свързани с наркоразпространение и наркотрафик. Те са били и контактната точка с европейските ни партньори, чуждите европейски служби в ЕС, Шенгенската информационна система и Интерпол. Третият участник е разузнавач първа степен към Главна дирекция "Национална полиция". Четвъртият участник не е служител на министерството", каза тя. Говорителят на главния прокурор уточни, че неговата роля е била на посредник при получаването на паричните суми.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини