Отидете към основна версия

3 351 0

Задържаха пакистанец и каналджия до язовир Ивайловград

  • пакистанец-
  • каналджия-
  • язовир-
  • ивайловград

На ГКПП-Дунав мост е задържан чужденец с фалшива френска виза

Снимка:БГНЕС

Снощи гранични полицаи са задържали в района на язовир Ивайловград двама мъже. Единият е Г.В./34 г./ от Първомай, а другият –Ф.А. /31г./ пакистански гражданин по данни на открито в него свидетелство на гръцки език, издадено от Международната организация за бежанци в Гърция.

Документът е издаден на 18 септември т.г. и е валиден до 17 ноември. Двамата признали, че са преминали пеша от Гърция в България. Граничните полицаи установили, че вчера Г.В. заедно с още един мъж с автомобил посрещнали на гарата в гръцкото село Дикия пакистанския гражданин, който пристигнал с влак от Атина. Тримата се отправили с колата към България. Близо до границата Г.В. и Ф. А. слезли от автомобила, за да я преминат пеша. Уговорили се с шофьора да ги прибере след като преминат на българска територия. Пакистанският гражданин е трябвало да бъде отведен до София, където каналджията щял да получи сумата от 500 евро. Уведомена е районната прокуратура, работата по случая продължава.

Вчера граничните полицаи на ГКПП – Дунав мост спрели за проверка такси, което превозвало за Румъния 34-годишния М. С. от Кот д,Ивоар. Той бил пристигнал с туристическа виза на аерогара Бургас от Москва. Тя обаче не му давала право да пътува  в други страни от шенгенското пространство. Граничните полицаи се усъмнили в поставените в паспорта  френска шенгенска виза и френски гранични печати. Извършена е експертна справка, която установила, че визата е фалшива, а френските гранични печати върху нея са нарисувани. М.С. е задържан, по случая е образувано незабавно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини