Отидете към основна версия

4 608 23

Десетки ужилени при банковите машинации на служителката в Петрич

  • петрич-
  • служителка-
  • банка

Има хора, чиито влогове от по 50, 80 000 евро са преведени по чуждата сметка

Илюстративна снимка, Shutterstock

Десетки са вложителите на банков клон в Петрич, чийто пари са прехвърлени в сметка на съпруга на служителка от банката, съобщи Struma. com. Вътрешна проверка и ревизия са установили, че отклонените пари са стотици хиляди левове до момента. Според запознати, са доказани 500 000 лева, но ревизията продължава, така че сумата щяла да достигне и надмине 1 млн. лв.

Въпросната служителка е писала платежни, заблуждавайки колегите си, че уж прави преводи за НОИ, но всъщност преводите са пристигали по сметката на съпруга ѝ. в друга банкова институция. Преди седмици без какъвто и да е повод напуснала банката. Започнал вътрешен одит, който установил машинацията и отклоняването на средства. Постъпления в НОИ не са отчетени и така е установена сметката, по която са изтичали парите.

Цял Петрич говори за банковата афера. Все още не се съобщава името на банката и служителката, докато не приключи вътрешното разследване. Факт е обаче, че има хора, чиито влогове от по 50, 80 000 Евро са преведени по чуждата сметка. Банката също мълчи, спецове от банкова сигурност извършват проверка, а докато тя тече няма да бъде сезирана полицията.

При натрупването на достатъчно доказателства за действията на служителката, ще бъде входирана жалба срещу нея. Въпросът обаче е : Сама ли е действала обикновената банкова служителка?! Кой е подписвал плтежните за НОИ, колко време е продължавало източването на сметките на вложителите и как банката ще ги възстанови?! .

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини