9 Февруари, 2021 13:21 4 582 23

Десетки ужилени при банковите машинации на служителката в Петрич

  • петрич-
  • служителка-
  • банка

Има хора, чиито влогове от по 50, 80 000 евро са преведени по чуждата сметка

Десетки ужилени при банковите машинации на служителката в Петрич - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Десетки са вложителите на банков клон в Петрич, чийто пари са прехвърлени в сметка на съпруга на служителка от банката, съобщи Struma. com. Вътрешна проверка и ревизия са установили, че отклонените пари са стотици хиляди левове до момента. Според запознати, са доказани 500 000 лева, но ревизията продължава, така че сумата щяла да достигне и надмине 1 млн. лв.

Въпросната служителка е писала платежни, заблуждавайки колегите си, че уж прави преводи за НОИ, но всъщност преводите са пристигали по сметката на съпруга ѝ. в друга банкова институция. Преди седмици без какъвто и да е повод напуснала банката. Започнал вътрешен одит, който установил машинацията и отклоняването на средства. Постъпления в НОИ не са отчетени и така е установена сметката, по която са изтичали парите.

Цял Петрич говори за банковата афера. Все още не се съобщава името на банката и служителката, докато не приключи вътрешното разследване. Факт е обаче, че има хора, чиито влогове от по 50, 80 000 Евро са преведени по чуждата сметка. Банката също мълчи, спецове от банкова сигурност извършват проверка, а докато тя тече няма да бъде сезирана полицията.

При натрупването на достатъчно доказателства за действията на служителката, ще бъде входирана жалба срещу нея. Въпросът обаче е : Сама ли е действала обикновената банкова служителка?! Кой е подписвал плтежните за НОИ, колко време е продължавало източването на сметките на вложителите и как банката ще ги възстанови?! .


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тая

    17 0 Отговор
    със замах действала !

    Коментиран от #6, #14

  • 2 Това е

    11 0 Отговор
    ЛЮБОВНА АФЕРА😇
  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    13 1 Отговор
    ‼‼‼ БАНКАТА ‼‼‼

    Коментиран от #23

  • 4 БАЙ Х@Й ‼

    19 1 Отговор
    ‼‼‼ НАПИШЕТЕ БАНКАТА ‼‼‼
  • 5 Всички чиновници крадливи

    8 3 Отговор
    Гласуваме за чекмеджето,то ни е хранилката,другите да правят като климатика..
  • 6 0808

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Тая":

    ... познавайки нашите банки, тая банка ще каже ..Пийте по една студена вода, щото извънземни са ги откраднали..Следя си сметката и щом достигне 2К захранвам БанкаБуркан...
  • 7 Перо

    20 0 Отговор
    Вината си е на банката и тя трябва да възстанови парите на хората.

    Коментиран от #18

  • 8 Перо

    20 0 Отговор
    Вината си е на банката и тя трябва да възстанови парите на хората. После да си търси правата по съдебен път,ако не е заминала вече с мъжа си,незнайно къде,както банкерката от Булбанк обра хората и си отиде в ЮАР.
  • 9 One

    9 0 Отговор
    Обичала е да слуша песента на оня македонски войвода Володя Стоянов-Пирамиди, фараони! Въпроса сега е дали все още е в България, или е офейкала на по-топло и скришно местенце. И как благоверния й е погледнал на потока пари към сметката му. Щото комбината може да засегне цялото им семейство-да са...практични хора. :)
  • 10 Хвани ме, ако можеш

    8 0 Отговор
    Явно е гледала филма в който Леонардо ди Каприо фалшифицираше чекове и точеше банките!
  • 11 Размисли и страсти

    6 1 Отговор
    Хехе нормален ден на прокълнатата територия...Драскача !!! Това което си написал свободно съчинение ли е? Хипотетичните служителка и банка имена нямат ли? Въобще да имаш пари и да ги държиш в бг. кoчината трябва да си от 80% дeбили...
  • 12 Щом една "проста" служителка може,

    10 1 Отговор
    представете си кво става по-нагоре по етажите! Тя една пак от такива далавери я бяха гръмнали в главата, и и бяха хвърлили бяла роза! Тая дали ще се отърве!

    Коментиран от #15

  • 13 Гост

    4 0 Отговор
    Трябва да си много прост да имаш депозит при този лихвен процент. Айде, оборотна сметка как да е
  • 14 Антимафия

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тая":

    А бе то , такъв замах, че му става на човек лошо?
    Да кажат името на Банката,
    какво ще го крият ,те достатъчно са я окрали?
    Да може, да се провери от хората
    по- бързо, колко пари са присвоени?
  • 15 Хитра е тази

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Щом една "проста" служителка може,":

    Дори и да я гръмнат ,
    парите не са вече нейни,
    иди и доказвай,
    че имаш за приятел,
    Делян Пеевски и Ахмед Доган?
    Пък и дупки да закътат и крият,
    колкото искаш?
  • 16 Знайко

    3 0 Отговор
    Тази зодължително в затвора. Но също и мъжа и, който е съучастник в измамите.
  • 17 Чичо Тони

    2 1 Отговор
    От въпросите в края на дописката, най-лесен е последния - "как банката ще ги възстанови?". Ами ще ги възстанови от тлъстите заплати на банкерите (а те после ще си ги върнат от нас). :)
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Да отидеш на падеж да теглиш от СВОЯТА СИ Сметка,те въртят на шиш и ти вземат комисионна във вид над 5% от сумата която теглиш,а тая сама си бърка и няма кой...Елллти банкерите!Днес съм превел от Фирмената сметка към НОИ за ДОО и ЗОО 335лв и имам удръжки за подържане на сметка 12 на месец и за платежни 6 по 2лв на платежно още толкова.....Те са АБСОЛЮТНО НеНУЖНИ посредници в случая!А, имат вси мои данни и могат да спекулират с тях....Банка,бандит,бюрократ=бок.....ук!!!
  • 19 иди

    3 3 Отговор
    става въпрос за Фибанк

    Коментиран от #22

  • 20 Боко праните гащи

    3 1 Отговор
    Парите ги търсете тук IBAN 000чекмедже1234
  • 21 Анонимен

    4 0 Отговор
    Ами то, като видяха как правят другите и никой не бива наказан, всеки решава да действа. Крадеш пари от където ти застане и газ към Дубай.
  • 22 Мая

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "иди":

    Явно не сте от Петрич и не сте запознати изобщо със случая. Ако бяхте оттам - щяхте да знаете, че става въпрос за клона на Райфайзенбанк в Петрич. Поне пишете истината, а не празни приказки.
  • 23 Еко

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Райфайзен банк бате