Отидете към основна версия

10 250 18

Син на известен и скандален бизнесмен в основата на бруталния бой в Пловдив

  • захари басамаков-
  • асеновград-
  • побой-
  • пловдив

Задържан е 28-годишният Захари Басамаков, чийто баща - Димитър, през 2016 г. се опита да убие полицай

Снимка: Shutterstock

Син на криминално проявен и скандален асеновградски бизнесмен е арестуван днес в Пловдив заради мелето, което стана по-рано. Задържан е 26-годишният Захари Басамаков от Асеновград.

Това по първоначални данни е агресорът, който е причинил побоя, и е управлявал мощното Ауди.

Другият арестуван е 27-годишният Богомил Нанев от село Белащица. Той е управлявал Форд-а. Двамата са се сбили, както вече БЛИЦ съобщи.

Свидетелката, която е снимала и е качила видеото, ще бъде разпитана.

Знае се и кой е човекът, който е прекратил боят и е разтървал двамата млади мъже.

Проверка на БЛИЦ показа, че Захари е син на скандалният асеновградски бизнесмен Димитър Басамаков. Той стана известен с това, че през 2016 година в Асеновград е направил опит умишлено да умъртви полицейски служител, докато извършвал служебните си задължение.

Тогава бяха взети мерки от органите на реда и Басамаков, който беше в недобро психическо състояние, постъпи на лечение. Той е имал мания за преследване и си въобразявал, че в дома му има подслушвателни устройства. Казвал пред близките си, че искат да го отвлекат откуп или да го убият.

Тогава баща на Димитър – Захари Басамаков старши, който бе един от легендарните директори на завод „Асенова крепост“, пуснал молба в прокуратурата синът му да бъде принудително лекуван, защото бил опасен за себе си и околните.

Именно при отиването на полицаи в дома на Басамакови синът буйствал и се опитал да убие едно от ченгетата.

Внукът му – Захари младши, често е забелязван да яхва мощна кола под въздействието на дрога. Поне така заявиха съгражданите му пред БЛИЦ.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини