Отидете към основна версия

4 960 45

Пуснаха на свобода задържаните за фалшифициране на пари във Висшето транспортно училище

  • вту-
  • фалшиви пари-
  • фалшиви банкноти-
  • фалшификатори

Според Софийския градски съд няма данни 54-годишната Даниела Андонова и 48-годишният Илия Ненов да са произвеждали неистински парични средства по смисъла на Наказателния кодекс

Снимка: БГНЕС

Мъжът и жената, които според прокуратурата са произвеждали фалшиви евро и долари на територията на Висшето транспортно училище в Coфия, излизат на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение "подписка". Според Софийския градски съд няма данни двамата да са произвеждали неистински парични средства по смисъла на Наказателния кодекс, предаде БНР.

Задържането на 54-годишната Даниела Андонова и 48-годишният Илия Ненов беше анонсирано като мащабна операция на прокуратурата и ГДБОП с участието на Сикрет сървис. Главният прокурор Иван Гешев пусна специален туит и видео, а антимафиот номер едно Любомир Янев каза, че се работи по следа, че милионите фалшиви евро и долари са били предназначени за износ.

В съдебната зала обаче стана ясно, че намерените в дома на Атанасова банкноти са с много лошо качество. Те, според адвокатите на обвиняемите, били по-скоро за реквизит и отпечатани на двуцветна машина, произведена през 1987 година.

"Предоставените екземпляри са фалшиви, но не представляват подправени парични знаци. Не са изготвени на хартия, близка до оригиналната, липсват защити", каза съдията, чието определение прокуратурата може да протестира пред Софийския апелативен съд.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.

Свързани новини