Last news in Fakti

23 Март, 2021 15:42 3 422 9

Връщат в ареста обвинения за печатане на фалшиви пари

  • фалшиви пари-
  • фалшификатори-
  • фалшификация

Съучастничката на 46-годишния Илия Ненов – Даниела Андонова пък ще е под "домашен арест"

Връщат в ареста обвинения за печатане на фалшиви пари - 1
Снимка: БГНЕС

46-годишният Илия Ненов, обвинен, че е печатал фалшиви евро и доларови банкноти на територията на Висшето транспортно училище в столицата, се връща в ареста. Съучастничката му Даниела Андонова пък ще е под "домашен арест".

Решението е на Софийския апелативен съд, който отмени наложената от първоинстанционния съд най-лека мярка за неотклонение - "подписка".

Нова експертиза, изготвена от експерт на БНБ доведе до обрата. Тя оборва експертните справки, анализирани от Софийския градски съд, според които фалшивите евро и доларови банкноти са много лоша имитация, за да бъдат възприети като неистински парични знаци.

Експертът на БНБ оборва и тезата, че става дума за реквизитни банкноти за сватби и кръщенета, защото тези изработвани от Ненов, не отговаряли на действащите законовите изисквания. Освен това били със сериийни номера като на задържани преди година по друго дело голямо количество фалшиви банкноти, пуснати в обръщение.

Именно това, плюс високата обществена опасност от действията на двамата обвиняеми, мотивира тримата апелативни съдии да постановят двете най-тежки мерки за неотклонение. Ненов беше задържан още в съдебната зала, а Андонова - предупредена да не напуска дома си.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 7 Отговор
    Поредната каша на Гешефтурата.Под Каскета няма нищо.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Лилав Последния Софиянец

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    По добре мълчи, че завунехте много.
  • 4 Гост

    8 4 Отговор
    Айде още пари от Европейският съд за правата на човека. Защо данъкоплатците трябва да плащат за некадърността на Гешев, Цацаров, Цветанов и още хиляди знайни и незнайни некадърни държавни чиновници.
  • 5 иван

    7 4 Отговор
    тези така наре4ени банкноти само сляп може да ги вземе,пълен смях

    Коментиран от #8

  • 6 Мухаха

    5 4 Отговор
    Роби нали не помислихте, че ще ви оставят сами да си да печатате хартийки ,)
  • 7 А баш

    5 2 Отговор
    главния - волен и свободен !
  • 8 Последния Софиянец

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "иван":

    И сляп няма да ги вземе.Нямат знаци за слепи.И никой не печата фалшиви 50 и 100 лв.Много внимателно ги проверяват.Печатат по 20 и 10 лв.Тях никой не ги гледа.
  • 9 Гошо

    2 1 Отговор
    Поне се отсрамиха прокурори, ченгета, ЦРУ и наще обективни мисиръци!