Отидете към основна версия

6 513 36

Адвокат за фалшивите пари: Прокурорите прибързаха, гонят показност и назидание

  • фалшиви пари-
  • акция-
  • прокуратура

По банкнотите няма релефи или водни знаци, всичко е отпечатано на една машина, заяви Кристиян Григоров, защитник на единия от задържаните в шумата акция

Снимка: Пресцентър на МВР

„Намерените от прокуратурата и МВР фалшиви пари при акцията от преди дни са печатани на обикновена хартия. Ако някой иска поне малко да заблуди, че това са истински парични знаци би трябвало да ги напечати поне на имитираща хартия“. Това заяви в предаването „ЕвроДикоф“ адвокат Кристиян Григоров, защитник на единия от задържаните в шумата акция.

Адвокат Николов обясни още, че по банкнотите няма релефи или водни знаци и че всичко е отпечатано на една машина. Той разказа, че клиентът му е бил убеден, че парите не могат да се пуснат в стокооборота, тъй като всеки, който ги докосне, би разбрал, че са фалшиви.

„Според мен в този случаи прокурорите просто са прибързали, защото гонят показност и това някой да се задържи, да прекара известно време в ареста, да се покаже на обществото, за да послужи като някакво назидание“, каза още защитникът.

Адвокат Григоров посочи още, че обвиняемите нямат капацитета да вземат 10% от сумите, които са печатали, както твърди прокуратурата.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.

Свързани новини