Last news in Fakti

20 Март, 2021 07:42 6 482 36

Адвокат за фалшивите пари: Прокурорите прибързаха, гонят показност и назидание

  • фалшиви пари-
  • акция-
  • прокуратура

По банкнотите няма релефи или водни знаци, всичко е отпечатано на една машина, заяви Кристиян Григоров, защитник на единия от задържаните в шумата акция

Адвокат за фалшивите пари: Прокурорите прибързаха, гонят показност и назидание - 1
Снимка: Пресцентър на МВР

„Намерените от прокуратурата и МВР фалшиви пари при акцията от преди дни са печатани на обикновена хартия. Ако някой иска поне малко да заблуди, че това са истински парични знаци би трябвало да ги напечати поне на имитираща хартия“. Това заяви в предаването „ЕвроДикоф“ адвокат Кристиян Григоров, защитник на единия от задържаните в шумата акция.

Адвокат Николов обясни още, че по банкнотите няма релефи или водни знаци и че всичко е отпечатано на една машина. Той разказа, че клиентът му е бил убеден, че парите не могат да се пуснат в стокооборота, тъй като всеки, който ги докосне, би разбрал, че са фалшиви.

„Според мен в този случаи прокурорите просто са прибързали, защото гонят показност и това някой да се задържи, да прекара известно време в ареста, да се покаже на обществото, за да послужи като някакво назидание“, каза още защитникът.

Адвокат Григоров посочи още, че обвиняемите нямат капацитета да вземат 10% от сумите, които са печатали, както твърди прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1212

    90 3 Отговор
    Тъпа каскет. Вместо да пратят човек да разузнае, ако трябва пратете кука под прикритие като чистач някакъв там за два дена да види за какво става въпрос да каже абе колеги онея печатат тоалетна хартия буквално. Ама каскета чул не дочул отива разбива без доказателства и после цяла България му се смее. Аз такава пародия и аматьорщина и по холивудските филми не съм гледал.

    Коментиран от #16, #18

  • 2 гадно

    71 3 Отговор
    Каскет ли бе да го опишеш, разровиш ли го ще мирише.
  • 3 Йгкр

    94 2 Отговор
    Такива банкноти се продават от години в интернет. Нямат нищо общо с истинските. Стават само да си направиш селфи с тях. Срам и позор за българската полиция и прокуратура! Съсипаха животеца на хората, за да си направят предизборна агитация. Ама да си мълча и аз, щот имам брашно в шкафа, което подозрително прилича на..... Да не ми почукат с крак на вратата.....иди обяснявай, че нямаш сестра.
  • 4 Факт

    63 2 Отговор
    От фатмака прокурор друго не може да се очаква. Сега ЦРУ му поднесе на готово руските агенти а той само им спретна гонка със старшинките из София.
  • 5 Просветен илюминат

    46 2 Отговор
    Адвокат Григоров посочи още, че обвиняемите нямат капацитета да вземат 10% от сумите, които са печатали, както твърди прокуратурата.
    Колкото и Гешев му е капацитета за главен прокурор.
    Отчита се дейност защото по големите етажи не му дават да пипа и отклонява вниманието,но те му натрупа носа,че в Европа искат доказани прокурори с опит,а не с купени дипломи.
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    52 4 Отговор
    И понеже скандал ( в случая гаф) се замита с друг скандал - хоп веднага шпионска афера ‼ / да не се окаже като лафа с " компоти не компютри и не сме ги изнесли за Япония ами са ни ги върнали" /
  • 7 Байо

    28 2 Отговор
    Хубава работа ама българска
  • 8 Това

    38 3 Отговор
    нещо , нарекли го "акция" , няма второ по рода си! При това , съвместно с американски служби, в случая Secret Service , които най - вече се занимават с финансови криминални престъпления !
  • 9 Амед Азнавур

    7 36 Отговор
    на адвоката за това му плащат
    такива "пари се ползват за баласт между истински се поставят бали с такива в много банки, мутренски складове има бали с пари
    в наркотиците тези бали са основен атрибут
    не 10% а над 16 % ще бъдат пласирани просто стока...
  • 10 1520

    31 2 Отговор
    какъвто прокурора такава и цялата прокуратура имитация на дейност
  • 11 Сатъра на Хана

    38 2 Отговор
    Наричам Иван Гешев , Бойния Плъх на Рапона ,................................................ понеже в очите му се чете Страха и Злобата на Плъх , които е бил малтретиран като дете от съучениците си в училище и има комплекси че му е малък инструмента, поради което и живее на семейни начала с танцьорка на пилон (забележка : Не е Цветанка Бориславова) :))
    ................... ...................... Много уплашено гледа тоя Плъх и лицето му е все като да се разплаче :))
  • 12 Стар виц

    33 1 Отговор
    В студентското кино (едно време имаше такова ) залепили афиш за нов филм - шведски сексуален "Баба дава на войника".
    Естествено на премирата салона бил препълнен. Преди прожекцията излязъл директора на киното за корекция:
    - Извинявайте, станала е грешка. Филмът не е шведски сексуален, а съветски социален. И не е "Баба дава на войника", а "Балада за войника".
    Та, и на каскета акцииите са една огромна пародия.
  • 13 Някой

    28 1 Отговор
    Отклонява се вниманието от истинските проблеми в държавата. Отклонява се некадърно и малоумно чрез съветите на уса.
    Жалка работа.
  • 14 Българка

    33 2 Отговор
    Голямата уж афера ,разкрита от каскетурата, се оказа както почти всичките им "разкрития" спукан балон. Фалшификаторите са отпечатвали бутафорни реквизити/банкноти за сватби и увеселителни мероприятия на машини от 1987 г. С главен прокурор ,подчинен на Пеевски, бивш милиционер, който обслужва мафията и участва в ОПГ, каква работа на прокурори, можем да очакваме. В момента Гешев активизира подчинените си и те отново симулират работа. Така още повече България става за смях

    Коментиран от #20

  • 15 голям резил

    26 2 Отговор
    И хартията е вестникарска ! Те гешефтарите толкова разбират от печатна техника , само шпионират и си вадят заплатите. Сега нали са под ръководството на новия директор на ЦРУУУ.

    Коментиран от #21

  • 16 5639

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "1212":

    идат избори , всеки ден по телевизията само... герои
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 бб57758696

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "1212":

    Откъде ще дойде кука под рикритие. Те напуснаха. Останаха само охранителна полиция и тъпанари.

    Коментиран от #24

  • 19 😁😁😁😁

    24 0 Отговор
    Представяте ли си ...спецовете от ГДБОП казаха че качеството на парите е малко над средното...а парите били за показност за сватби моабети да ги хвърлят във въздуха вместо салфетки...а представяте ли си ако са искали да направят истински фалшиви пари😁😁щяха да ги направят по хубави от истинските
  • 20 Амед Азнавур

    3 21 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    ти знаеш ли кога и защо Гешев бе нарочен? ами когато влезе в прецеденството и Уличи Три Мутри дай доказателство че подчинен на Пеевски?

    ама няма как да видите че съдийската мафия е виновна няма Осъден ни един корумпиран дори хванат на местопрестъплението

    мафиотите обслужва чорапа там е агент "майстора" видна мутра и комарджия...плюещите Гешев обслужват мафията и са гнусни страхливци.
  • 21 Наближава другия месец😁

    13 0 Отговор

    До коментар #15 от "голям резил":

    След фалшивите пари какво...Нали знаете БЮЛЕТИНА 28 😁😁ама чакайте да видим след шпионите какво са измислили,а нищо чудно да са плащали на шпионите с фалшивите пари 😁поне е забавно нищо че послъгват и ни мислят за балъци забавно е признавам
  • 22 Гешев, Гешев

    19 0 Отговор
    Защо си толкова Прост ??????
  • 23 ИМА НЕЩО ГНИЛО

    0 8 Отговор
    АБЕ ЗАЩО НЕ СА НАПЕЧАТИЛИ ОСЕМ МИЛИОНА РУБЛИ, А? ИЛИ ВЕНЕЦУЕЛСКИ БОЛИВАРИ - КИЛОГРАМ МЕСО Е 2.5 МИЛИОНА БОЛИВАРА?
  • 24 1212

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "бб57758696":

    Ама иначе на протестите бяха извадили на всеки трима по един цивилен да ги докладва хората после да им съсипват животеца. Иначе си прав, като ги гледам кви сополанковци неграмотни са станали куки не е истина, оня ден дърт катаджия обясняваше на едно хлапе с пагон в квартала как да гледал светофарите, щото той гледа от неговата страна, че светва червено ама на онея отсреща още им свети зелено за да се изнесе левия завой. Направи сметка младия колко хора е спирал да се заяжда с тях неправомерно, пък и се дървата и скачат като петлета.
  • 25 ПУТИН

    4 1 Отговор
    ЧЕ Е НЕЗАКОННО - НЕЗАКОННО Е! КОЙ ГИ Е ПОРЪЧАЛ И ЗА КАКВО ЩЕЛИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ, ЩЕ ГИ ПОДУЧАТ АДВОКАТИТЕ. ЗА РЕКВИЗИТ НА НЯКОЙ ФОКУСНИК ИЛИ ЗА СНИМКИ В НЯКОЕ ШКАФЧЕ?
  • 26 СЕЛСКИ НОМЕРА

    1 10 Отговор
    ДОЛАРИТЕ И ЕВРАТА СА ПОРЪЧАНИ ОТ ФАТМАКА И НИНОВА И СА ЩЕЛИ ДА ГИ СНИМАТ В ЕДИН ТИР И ДА КАЖАТ ЧЕ СА НА БОЙКО!

    Коментиран от #28, #33

  • 27 2стинки 1РУБЛА

    3 5 Отговор
    НЕ ПЕЧАТАТ РУБЛИ, ЗАЩОТО МАСТИЛОТО Е ПО СКЪПО ОТ СТОЙНОСТТА НА БАНКНОТАТА?
  • 28 123

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "СЕЛСКИ НОМЕРА":

    Я една тиква станала, давай Пейпал линка да ти пускам 5$ и пак да си лягаш. Споко, по банков път няма как да са фалшиви :-D
    Балък :-D

    Коментиран от #30

  • 29 Знайко

    2 9 Отговор
    Има граници, които не трябва да се прекрачват. Не може сулю и пулю да си печати безнаказано фалшиви "нискокачествени" или висококачествени пари за сватби и реквизити. И друг сулю и пулю да ги разхвърла на земята на свадби. Това, че някой не знае закона, не означава, че може да го нарушава безнаказано. Добре не са ги разпространявали като фалшиви пари. Но това не означава, че действията им са безобидни. Затвора може и де е преколено наказание. Това трябва да реши съда. Но според мен трябва да има сериозно наказание за тези безотговорни печатари. Най-малкото 5% от годишния им оборот но не по-малко от 3000 лева. А при повторно също нарушение направо затвор.
  • 30 ЩИРЛИЦ

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "123":

    ГЛЕЙ СЕГА, ЗА ГРИПЕНА ПО БАНКОВ ПЪТ ЛИ СА ПЛАТИЛИ НА ФАТМАКА? МАТА ХАРИ СНИМАЛА ФАЛШИВИТЕ ПАЧКИ ПРЕНЕСЕНИ В ЧАНТАТА Й, ЗА ДА НЕ Й НАПРАВЯТ НИЩО АКО НСО Я ХВАНЕ! КЮЛЧЕТАТА СА ОТ СТИРОПОР - БОЯДИСАНИ. А ШАРАНИТЕ СЕ ХВАЩАТ НА ГОЛА КУКА.
  • 31 000

    2 0 Отговор
    Ти си знаеш.
  • 32 ЖРЕБЕЦ ОТ СЕЛО

    3 0 Отговор
    ЩЕ СИ НАПЕЧАТАМ И АЗ НЯКОЛКО МИЛИОНА ЕВРО ПО СТОТАЧКИ ЗА ДА ХВАЩАМ ПО-ЛЕСНО РУСИ МАЦКИ. НЕКА СЕ ОПЛОКВОТ, ЧЕ СА ИЗМАМЕНИ!
  • 33 ЗНАЕЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "СЕЛСКИ НОМЕРА":

    УМНОТО СИ Е УМНО, БРАВО НА ТЕБ!
  • 34 Наркос

    4 0 Отговор
    Те на снимката изглеждат като парти банкноти пък какво остава на живо. Каскетурата сега ще лапне комисионни симулирайки дейност , после ще хванат двама тинейджъра с трева и ще се тупат в гърдите, че са преборили престъпността в България ... Няма ли останал жив театър да ги осмее с пиеса?
  • 35 Албрехт Дюрер

    1 0 Отговор
    Прокуратурата показва дейност. Браво ! Похвално ! Обаче да не се окаже после , че НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ неустойки за неправилни действия ? Какво да очакваме , като знаем кой си избира главния прокурор ?
  • 36 Абе не знам,но

    0 0 Отговор
    Не съм видял някой ,в нощен клуб,или на сватба да изважда пачки с евраци ,или зелено и да ги подмята като салфетки.Нито смисъл,нито логика.Как ще стане на практика? Първо излиза" баровеца" с пачките и обявява силно по микрофона; Драги гости и приятели.Сега ще си направя кефа,а вие селфита за спомен.Ще размятам десетина пачки от евро и зелено.Но ви предупреждавам,че са менте! С толкова заготовки,поне половин България трябва да ръси пачки по кръчмите. Бачкали са си по учебник.Колкото до това,че са неистински,и имат пропуски, е за непосветените.Това винаги се прави съзнателно.Дотолкова да бъде" оригинал" че да заблуди неспециалист.Но трябва да има " белези".Гонят ли пълна достоверност с оригинала, и ги заковат,закона е много жесток! Отиваш на доживотна.