Отидете към основна версия

8 818 42

Изгониха Местан от залата, делото продължава днес

  • лютви местан-
  • дело-
  • съд-
  • катастрофа

Освен лидерът на ДОСТ, обвиняем е и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед

Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Кърджали даде ход на делото за смъртта при катастрофа на 6-месечно бебе с участието на Лютви Местан, предаде БНТ. Освен лидерът на ДОСТ, обвиняем е и бащата на детето Юсеин Ахмед. Инцидентът стана на 14 април 2019 г.

Вчера бяха разпитани свидетели, озовали се на разклона за село Загорско, където стана тежкият инцидент, за който са обвинени Лютви Местан и Юсейн Ахмед.

Заседанието продължи повече от 6 часа, а напрежението в залата беше голямо. След многократни забележки относно поведението му председателят на съда изгони от залата Лютви Местан, който твърди, че по разследването има подменени факти.

"Телевизионни камери заснеха безспорно факта, че на 15 април 2019 г., когато се случи пътно-транспортното произшествие, кръстовището, от което излизам, за да се включа в главния път Маказа - Кърджали, след знака стоп, не беше маркирана със стоп линия", каза Местан.

Директорът на областното пътно управление, който е сред призованите свидетели, обаче заяви, че няма подмяна на фактите.

"Не, не, не, кой да я нарисува. Аз ви казах, че може да е била зацапана и абсолютно всичко", каза Иван Гавазов, свидетел, директор на ОПУ.

Бащата на жертвата запази мълчание през целия ден. Делото продължава днес.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.

Свързани новини