Last news in Fakti

18 Май, 2021 06:02 8 785 42

Изгониха Местан от залата, делото продължава днес

  • лютви местан-
  • дело-
  • съд-
  • катастрофа

Освен лидерът на ДОСТ, обвиняем е и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед

Изгониха Местан от залата, делото продължава днес - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Кърджали даде ход на делото за смъртта при катастрофа на 6-месечно бебе с участието на Лютви Местан, предаде БНТ. Освен лидерът на ДОСТ, обвиняем е и бащата на детето Юсеин Ахмед. Инцидентът стана на 14 април 2019 г.

Вчера бяха разпитани свидетели, озовали се на разклона за село Загорско, където стана тежкият инцидент, за който са обвинени Лютви Местан и Юсейн Ахмед.

Заседанието продължи повече от 6 часа, а напрежението в залата беше голямо. След многократни забележки относно поведението му председателят на съда изгони от залата Лютви Местан, който твърди, че по разследването има подменени факти.

"Телевизионни камери заснеха безспорно факта, че на 15 април 2019 г., когато се случи пътно-транспортното произшествие, кръстовището, от което излизам, за да се включа в главния път Маказа - Кърджали, след знака стоп, не беше маркирана със стоп линия", каза Местан.

Директорът на областното пътно управление, който е сред призованите свидетели, обаче заяви, че няма подмяна на фактите.

"Не, не, не, кой да я нарисува. Аз ви казах, че може да е била зацапана и абсолютно всичко", каза Иван Гавазов, свидетел, директор на ОПУ.

Бащата на жертвата запази мълчание през целия ден. Делото продължава днес.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шофер

    24 99 Отговор
    Според мен, когато се движиш с яко превишена скорост, предимство ти просто не важи! Няма как да те видят навреме! В случая, Местан не е виновен! А иначе, си е голям б**лук!

    Коментиран от #27

  • 2 Който има пари ще се откупи...

    75 5 Отговор
    А бедняка ще иде в затвора...ТИКВОЛАНДИЯ!
  • 3 Варбург

    4 97 Отговор
    Местан е роден победител, той ще мине и през това, но тези, които плащат на съдилища и медии да създават циркове, те няма!
  • 4 За бащата

    119 5 Отговор
    Не стига че му убиха детето,Ами сега ще го вкарат и в затвора! Е няма такава държава!

    Коментиран от #11, #12, #41

  • 5 Местан е 100 % ВИНОВЕН!!!

    68 1 Отговор
    За другото Турците имат една хубава поговорка "Бош Лаф"
  • 6 Насьо

    42 4 Отговор
    Юсейн си е избрал убиеца на детето му , Юсейн си е избрал човекът който ще го вкара в затвора.
    Грозна истина,но истина !
    На следващите избори пак 10.51%
  • 7 Aндрешко

    90 1 Отговор
    Дори бащата да карал по бързо,дори и детето да е нямало колан,Бустан излиза от знак СТОП!Задължително спира и се оглежда!!Ало съда??

    Коментиран от #19

  • 8 мечо

    6 32 Отговор
    харесвах го повече като беше на влас вав дпс тогава сам гласувал за дпс да се променат нештата животите на хората сега и ас него харесвам

    Коментиран от #26

  • 9 СИКАДЖИЯТА:

    26 3 Отговор
    Който плаща той е прав.Другото е маТриал!
  • 10 Иван

    62 1 Отговор
    Семейството да го съди в Европа.Тия тук са Мафиоти.Утре ще докажат че Детето е виновно и е ударило Местан!
  • 11 РЕАЛИСТ

    12 32 Отговор

    До коментар #4 от "За бащата":

    Ами безотговорен е бил бащата. Карал е с превишена скорост и 6 месечното му дете не е било обезопасено в колата. Снаха ми раждаше в Англия. Като те изписват от родилното , медицинска сестра идва до колата да провери, дали имаш специално обезопасено с колан кошче в колата. Ако нямаш, не ти дават бебето.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 1111

    35 0 Отговор
    убиеца на милен цветков е на свобода засечен от свидетели
  • 14 Ееееее

    64 0 Отговор
    Какво като е нямало стоп линия, нали има знак стоп. Защо не го е спазил.
  • 15 Кгйл

    38 1 Отговор
    Колани за автомобили в близкото миналото дори нямаше.Та не това е водещо.В знака СТОП се крие разковничето!! Но в МУТРОЛАНДИЯ ОСЪДЕН ПОЛИТИК НЯМА!!!
  • 16 Прецедент

    43 1 Отговор
    Въпросът е дали е спрял или не е спрял Местан на знак "Стоп". Ако не е спрял е виновен. Виновен е и шофьорът на другата кола,че е карал с доста превишена скорост. Ако оневинят Местан ,че може би е нямало или стоп-линиятя е била зацапана или изтрита ще създадат опасен прецедент в полза на всички луди шеметни щофьори да се измъкват безнаказани,защото практически е невъзможно всички стоп-линии по всяко време да са прясно боядисани - то и затова има пътни знаци и те са най-важни за спазване.

    Коментиран от #23

  • 17 Какви закони тука е България

    19 0 Отговор
    Доказано цари беззаконие и убииците супер нагли и ненаказани! А говориме за убйиства за кой ли път? Докога ще продължава това Беззаконие? Това са убити и отнети човешки животи дори и на деца и те са много!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БАЙ Х@Й ‼

    22 8 Отговор

    До коментар #7 от "Aндрешко":

    Малко физика: спираш и се оглеждаш, видимост 120 м няма кола - докога ще чакаш? Защото летящата ниско джигит зад завоя , когото няма как да видиш, при 120 те връхлита за ТРИ секунди - време за което няма как да се изтеглиш от място.‼ Не харесвам Местан , но бащата е карал БЕЗОТГОВОРНО ‼

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Хмм

    17 0 Отговор

    До коментар #19 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Така е, а как се доказва с колко е карал? Точно в експертизата е заровено кучето. Който има пари да плаща на експерти - той печели. А тук е ясно кой е паралията.
  • 21 БАЙ Х@Й ‼

    14 6 Отговор

    До коментар #19 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Ако на мястото на Местан беше паднала скала - камъка ли ще трябва да лежи в затвора ??? Бащата е возел семейството си като онези с лепенките : "Бог ми е навигатор!" ‼
  • 22 При знак стоп,

    3 1 Отговор
    Се спира на един метър максиму от него!

    Коментиран от #24

  • 23 Ще има

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Прецедент":

    Прецедент касаещ мотористите, дето все са им отнели предимството.
  • 24 БАЙ Х@Й ‼

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "При знак стоп,":

    И докога ще чакаш ?
  • 25 ИВАН

    2 1 Отговор
    А брее, много внимание му обръщате на това дело - народен ресурс на вятъра ...... а файтона поне е голяма кола, не е ли могъл да го забележи и да се варди от него ... абе фесаджийка история - да си дадат по някой лев и по живо по здраво, какво ще занимават толкова хора със себе си
  • 26 Мецана

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "мечо":

    Здравей мечо, продавам пазарджишки лаптоп, внос от Германията! Интересува ли те? Евтино го давам!
  • 27 бест

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шофер":

    Когато си на път без предимство, изобщо не е важно с каква скорост се движи този, който е на главен път: ти си длъжен да спреш, без значение има ли стоп -линия или не. В полза на Л.М. е, ако той наистина напълно е спрял, а след това е потеглил, но не е имал видимост (поради храсти, дървета и т.н), а онзи е връхлетял с голяма (колко да е голяма?) скорост.
  • 28 SAAB

    6 1 Отговор
    "експертизите" на тая територия са точни толкова ....колкото е точна сумата !
    И двамата са виновни......1. превишена скорост 2 отнемане на предимство .......останалото ...адвокат ,пари и под вола теле !
  • 29 Made in Bg

    9 0 Отговор
    Местанчооо,а мен как ме глобяват полицайте ,че не съм спрял на знак стоп ,въпреки ,че не съм отнел предимство,а още повече и не съм отнел човешки живот! Какви линии фантазираш ...! Виновен си!
  • 30 Павел Пенев

    8 0 Отговор
    Това не е съдебен процес а цирк, при който се цели Местан да бъде оправдан при все че е явно виновен.Знак Стоп изисква две действия от водачите– Първо да спрат, и второ да пропуснат движещите се по пътя с предимство. Местан не е изпълнил едно от двете. Ако по някаква причина не е имал видимост,не е трябвало да излиза на главния път. Скоростта на другия водач е без значение, тъй като не е в причинна връзка с възникналото ПТП. Нашата прокуратура е отвратителна.

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Made in Bg

    4 0 Отговор
    Да така е! Аз на път без предимство съм имал случай, излизайки на път с предимство да бъда ударен от неправилно изпреварващ автомобил ,който навлиза последния момент в моето платно на главния път ,което бе свободно когато излизах,но уви ,виновен по закон съм Аз при наличието на знака стоп и мястото ми на автомобила показващ ,че излизам от път без предимство,а неправилно изпреварващият не е виновен,защото е на път с предимство и няма значение къде се намира! За мен е спорно ,нооо законът е такъв😀
  • 32 БАЙ Х@Й ‼

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "Павел Пенев":

    "Ако по някаква причина не е имал видимост,не е трябвало да излиза на главния път".😀😀😀😀😀😀😀😀 и още да чака на СТОПа ли бе ‼‼‼‼‼
  • 33 БАЙ Х@Й ‼

    3 6 Отговор

    До коментар #30 от "Павел Пенев":

    "Скоростта на другия водач е без значение, тъй като не е в причинна връзка с възникналото ПТП." ‼‼‼‼‼‼‼‼ Ама ти сериозно ли го мислиш ‼‼‼‼‼‼‼ Щом скоростта няма значение , що не каже да махнат всички знаци и камери ‼‼‼‼‼‼ Явно по ФИЗИКА си гледал не учебника, а ФИЗИКАТА на учителката ‼‼‼‼‼‼‼

    Коментиран от #37

  • 34 валентин

    0 0 Отговор
    САМ КАЗВА ЧЕ ИМА ЗНАК СТОП, АМА КАТО НЯМА ЛИНИЯ ЗА НЕГО ЗНАКА НЕ ВАЖИ. НА ТОЯ ЗА ТОВА УБИИЙСТВО, АКО МУ СЕ РАЗМИНЕ, ЗНАЧИ ВЕРНО НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА И ТАКЪВ НАРОД.
  • 35 валентин

    1 0 Отговор
    НЕ САМО ЧЕ ИМА ПРЕКРАСНА ВИДИМОСТ АМИ НАГЛЕЦА Е ОТНЕЛ И ПРЕДИМСТВО. СПРАВКА ГУГЪЛ В МОМЕНТА ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ ЧЕ НА ТОВА МЯСТО НЯКОЙ ЧЕ СЕ ОПРАВДАЕ ЗА КАКВОТО И ДА Е. ПРОВЕРЕТЕ ЗА ДВЕ МИНУТИ СТАВА И ПОСЛЕ ГОВОРЕТЕ ЗА ХРАСТИ И ДРУГИ ГЛУПОСТИ ВИНОВЕН Е ЗАЩОТО ГО Е МЪРЗЯЛО ДА СИ ЗАВЪРТИ ГЛАВАТА.
  • 36 валентин

    5 0 Отговор
    И КОЛАТА Е БИЛА НА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 15 МЕТРА ОТ НЕГО КОГАТО Е ПОТЕГЛИЛИ СЕ Е УДАРИЛ В ЗАДНАТА ЧАСТ НА КОЛАТА А НАЙ ВЕРОЯТНО ПРОСТО НЕ Е СПРЯЛ А И НЕ Е ПОГЛЕДНАЛ ПОНЕЖЕ Е ГОВОРИЛ ПО ТЕЛЕФОНА С ПАДИШАХА.
  • 37 валентин

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "БАЙ Х@Й ‼":

    АМА ТИ СЕРИОЗНО ЛИ КАТО ЗНАЕШ ЧЕ В КОЛАТА ВОЗИШ МАЛКО ДЕТЕ КАРАШ СЪС 12О ПРИ ОГРАНИЧЕНИЕ 90 ???????

    Коментиран от #38

  • 38 БАЙ Х@Й ‼

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "валентин":

    Аз не, но бащата явно да . Имал е доста фишове за превишена скорост а и там няма как да е 90, а той щом признава за 90 е "скрил" поне 10-20! Между другото наистина ли не си виждал "горди" татковци да държат детето си между себе си и волана ? И когато им кажеш какво ще стане ако се отвори еърбегът, започва да ти крещи "къв си ти бе, че да ми даваш акъл!" , а стига само някой да спре внезапно.
  • 39 Съдията Дред

    0 0 Отговор
    На това кръстовище има много добра видимост, с колкото и да е карал другия, ако спреш и се огледаш, ще го видиш задължително. Може и да има съпричиняване от другият водач/ако беше спазил ограничението в скоростта, щеше да има време да спре/, но да се опитват да оправдават Местаня така, ми идва в повече.
  • 40 Дедо Вангьо брат на баба Ванга

    0 0 Отговор
    Местане, плати на човека, защото проклятието на МАЙКАТА ще те застигне! А парите са най малкия ти проблем.
  • 41 Николай

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "За бащата":

    Детето не е било в детско столче с колани като е по правилник, карал е с превишена скорост над 100 при ограничение на кръстовището 60. Какво има да се коментира и двамата имат вина, съда трябва да реши кой да понесе по голямата отговорност.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.