Отидете към основна версия

4 706 33

Стрелецът от Лясковец: Жертва съм на престъпните действия на тогавашното ръководство на МВР

  • петко петков-
  • емил шарков-
  • петко от лясковец

Петко Петков, прocтрeлял cмъртoнocнo бaрeтaтa Eмил Шaркoв и осъден на доживотен затвор за което, иска нова проверка по случая и възобновяване на делото срещу него

Снимка: БГНЕС

Пeткo Пeткoв, прocтрeлял cмъртoнocнo бaрeтaтa Eмил Шaркoв и рaнил тримa други кoмaндocи при cпeциaлизирaнa пoлицeйcкa aкция в нoщтa нa 13-и cрeщу 14-и мaрт 2014 гoдинa в грaд Ляcкoвeц, настоява за нова проверка по случая и възобновяване на делото срещу него, научи ФАКТИ. Припомняме, че за случилото се Петков беше осъден на доживотен затвор.

Стрелецът, който излежава доживотна присъда в затвора в Ловеч, смята, че е жертва на престъпните действия на тогавашното ръководство на МВР и най-вече на главния секретар на министерството в онзи период – Светлозар Лазаров.

"Осъдиха ме поради прикриване на престъпните действия именно на тези служители, които впоследствие заблудиха с лъжливи показания съдилищата на трите инстанции. По време на делото не бяха направени каквито и да балистични експертизи на ловните ми пушки, нито пък следствен експеримент на злополучното събитие на 14 март", заяви пред ФАКТИ Петков.

По негови думи му е било отказано да се подложи и на детектор на лъжата, който е щял да докаже невинността му, разказва още той. Стрелецът от Лясковец, както е по-известен Петко Петков, е готов и сега да се подложи на детектор и настоява отново да бъдат разпитани всички свидетели по делото, а тогавашните шефове ма МВР да бъдат дадени на военна прокуратура.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.

Свързани новини