Отидете към основна версия

6 336 16

Пияната шофьорка, убила тийнейджър е учителка, опитала да измие кръвта от колата

  • пияна-
  • тийнейджър-
  • търнава

Жената не могла да спре автомобила и влачила тялото на момчето около 50 метра

Илюстративна снимка, БГНЕС

Учителка е пияната жената, блъснала и убила 17-годишния Габи в Търнава, съобщи BulNews.

Припомняме, че пътният инцидент стана на 29 юни, на улица "Георги Димитров" в селото, а за него съобщи медията ни.

Габи, който родом е от Алтимир, е живеел със 70-годишната си баба, която се грижела за него, тъй като майка му живее и работи в чужбина. Той се прибирал от работа с велосипеда си, когато бил пометен на тротоара от лек автомобил "Ауди" А4. Колата била управлявана от 39-годишната В. В.

Жената не контролирала непрекъснато превозното средство и не осъществявала зрителен контрол върху пътното платно. Вследствие на действията ѝ настъпил удар с предната дясна част на колата ѝ в задната гума на движещия се пред нея велосипед. Жената не могла да спре автомобила и влачила тялото на момчето около 50 метра, а след това се опитала да измие колата си от кръвта. Малко след това пристигнал и баща ѝ, който я откарал до дома ѝ, разказват роднини за загиналото момче.

39-годишната жена е била задържана часове след катастрофата за срок до 72 часа, като от Апелативна прокуратура-София съобщиха, че същата има и други нарушения на пътя.

Колелото на убития тийнейджър е в полицията, но колата на учителката е в дома ѝ. Близки на момчето смятат, че се правят опити случая да бъде потулен.
Часове след катастрофата жители на Търнава затвориха временно пътя в участъка, където е станал фаталният инцидент.

И тази сутрин близките на починалия Габриел се събраха на мястото на трагедията, за да поискат справедливо правосъдие и да се поставят ограничители на скоростта.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини