Отидете към основна версия

2 599 12

Щракнаха белезниците на измамник, ощетил 8 души с близо 1 млн. лева

  • белезници-
  • измамник-
  • 8 души-
  • 1 милион лева

За 72 часа е задържан 29-годишен мъж. Прокуратурата му е повдигнала и обвинение – той е подбирал хора, които изразили готовност да изтеглят кредити в размер на около 100 000 лева. Обещавал им, че ако му предоставят сумите, ще ги инвестира, в кратки срокове ще погаси кредитите им, а получената печалба ще раздели поравно с тях

Снимка: БГНЕС

Участник в измама за близо 1 милион лева са разкрили икономически полицаи от СДВР. Работата по случая е започнала след подаден сигнал от мъж, който е бил ощетен с голяма сума пари. По време на оперативните дейности органите на реда са установили, че общо осем души са били потърпевши от схемата, съобщиха от МВР, цитирани от БНР.

За 72 часа е задържан 29-годишен мъж. Прокуратурата му е повдигнала и обвинение – той е подбирал хора, които изразили готовност да изтеглят кредити в размер на около 100 000 лева. Обещавал им, че ако му предоставят сумите, ще ги инвестира, в кратки срокове ще погаси кредитите им, а получената печалба ще раздели поравно с тях.

Потърпевшите разбирали, че са жертва на измама след около 1 месец, когато установявали, че кредитите им не са погасявани.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини