Отидете към основна версия

5 617 15

Виолета Донева завещала имоти за милиони на убийцата си

  • виолета донева-
  • убийство-
  • внучка

Днес Ивет и баща ѝ притежават няколко апартамента с гаражи в София и Варна

Няколко месеца преди да бъде жестоко убита от внучката си Ивет Стайкова, актрисата Виолета Донева се среща с нотариус Чайка Бележкова. Двете правят завещание за имотите, парите в банкови сметки, авторските права за участия във филми и движимото имущество на кинозвездата. В него като наследници тя посочва двама души - сина си Иво Стайков и неговата 19-годишна дъщеря, която днес лежи в Сливенския затвор за убийството на баба си.

По документи 1/2-ра от имущественото състояние на Донева е собственост на момичето отговорно за мъчителната ѝ смърт. То обаче дели всичко заедно с баща си Иво. Мъжът щеше да бъде единствен наследник, ако майка му не бе решила да впише и името на девойката до неговото.

Справка показва, че днес Ивет спокойно може да се нарече милионерка, но няма как да се разпорежда с наследеното от нея и няма да го получи, ако я осъдят. Причината е чл. 3. "а" от Закона за наследството: Не може да наследява като недостоен този, "който умишлено е убил или се е опитал да убие наследодателя..., освен ако деянието е извършено при обстоятелства, които изключват наказуемостта, или ако е амнистирано", пише 24 часа.

Днес Ивет и баща ѝ притежават няколко апартамента с гаражи в София и Варна. Имат парцели, пръснати из различни местности в България. Разполагат и със сумата от 300 хил. лв., която е в банковите сметки на починалата им роднина.

Актрисата е завещала едното жилище, което се намира в софийския кв. "Изток", на ул. "Пиер Дегейтър" 4. Апартаментът е тристаен и е на 16-ия етаж. Според брокерска агенция, с която "24 часа - 168 истории" се свърза, той може да бъде продаден за 270 хил. евро. Това е началната цена, тъй като е в емблематичния за района блок номер 1. Предвид тази подробност сумата може да скочи с 25 хил. евро и да стигне крайна цена от 320 хил. евро.

Донева оставя на Ивет и Иво Стайков още едно жилище, но този път във Варна. Апартаментът е в кооперация в центъра на града. Площта му е 85 кв.м. Към него има включено паркомясто.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.

Свързани новини