Отидете към основна версия

2 035 12

Кокаин за над 1 млн. лв. задържаха митничарите на "Капитан Андреево"

  • кокаин-
  • 1 милион лева-
  • митничари-
  • капитан андреево

Пакетите са били открити в хладилника в шофьорската кабина на камион. При проверката водачът е опитал да избяга

Снимка: Агенция Митници

Митничарите на „Капитан Андреево” са открили кокаин за над 1 млн. лева, съобщават от Агенция "Митници". Те са намерили над 3 кг от веществото при проверка на камион, излизащ от страната. В операцията са участвали служители на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата, допълват от Нова телевизия.

На 11 юли при проверка на камион с турска регистрация и управляван от турски гражданин, пътуващ от Нидерландия към Турция, са открили три пакета в хладилника на шофьорската кабина. Пакетите били между храните. При отваряне на един от пакетите е открито бяло прахообразно вещество, което при направен полеви тест е реагирало положително на кокаин. Общото установено и задържано количество кокаин е 3240 грама на стойност 1 018 656 лева, оценен за нуждите на съдебната система.
По време на проверката водачът е направил опит да избяга в посока Турция, като е задържан от митническите служители. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.

Свързани новини