Отидете към основна версия

1 764 0

Магия от български танци плени сърцата на ардинчани

  • магия-
  • български танци-
  • плени-
  • сърцата
Снимки: Гюнер Шюкри и Татяна Чолакова

По време на есенните културни празници в Ардионо танцовите формации „Фолк ритъм Балканика” - Ардино и „Фолк ритъм” Смолян” изнесоха двучасов концерт „Фолк ритъм - магия от танци”, който предизвика огромен интерес и премина пред многобройна публика с бурни аплодисменти.

Ардинските и смолянските самодейци показаха красотата и магията на танците от различни фолклорни области на страната – родопска, пиринска, тракийска, добруджанска и шопска.

Гостуващите солистки Теменужка Дукатева и Катя Минчева огласиха със звънките си гласове центъра на родопския град. А звуците на гайдата на Иван Дурев мощно отекваха под нощното септемврийско небе.

След концерта съпрузите на танцьорите от „Фолк ритъм Балканика” поднесоха огромна кошница от цветя, с което изразиха своята благодарност към хореографа Мирослав Кайджиев за постановката и емоционалните преживявания от спектакъла.

Празничната програма завърши с красиви фойерверки в различни цветове и кръшно хоро, на което се хвана голяма част от публиката.

Концертът „Фолк ритъм - магия от танци” се осъществи със съдействието на общинското ръководство в Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад.

Спектакълът е дело на хореографът Мирослав Кайджиев и съпругата му Валентина Кайджиева.

„Проектът се роди след едно наше съвместно участие в 16-та поред вечер на ардинци в Бурса. След като видях реакцията на присъстващите реших да предложа на всички колеги идеята за този концерт. Както винаги те ме подкрепиха и след много пот и усилени репетиции се раздадохме за нашите почитатели”, сподели хореографът на постановката.

Наша сънародничка от кипърския град Никозия (Лефкоша) изрази огромното си възхищение от прекрасните изпълнения на самодейците от Ардино и Смолян. Тя подчерта, че е заредена с емоции, а носталгията по родния край ще преживее по-лесно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини