Last news in Fakti

7 Март, 2019 23:31 2 121 2

Магията на стъклото в район ,,Северен” (СНИМКИ)

  • магия-
  • стъкло-
  • пловдив-
  • харун гюмюш

Децата се включиха с желание и интерес в демонстрациите

Магията на стъклото в район ,,Северен” (СНИМКИ) - 1
Снимки: район "Северен"

Уникално по рода си представление изнесе пред стотици малчугани майсторът стъклар от Република Турция – Харун Гюмюш, който гостуваше на ОбУ ,,Йордан Йовков” с директор г-жа Таня Николова.

Лично кметът на района инж. Ральо Ралев и Генералният консул на Република Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани асистираха на знаменития майстор-ювелир, в ръцете на който стъклото оживя и достави огромно удоволствие на деца, преподаватели и гости.

Магията на стъклото в район ,,Северен” (СНИМКИ)

Сред приказни стъклени фигурки на въртящи се в сема ритуал дервиши, серпентини, животни и цветя, майстор Гюмюш разказа на децата историята на стъклото и технологията за неговото обработване.

Магията на стъклото в район ,,Северен” (СНИМКИ)

Децата се включиха с желание и интерес в демонстрациите.

Организатори на гостуването са Генералното консулство на Република Турция в град Пловдив, представлявано от г-н Ергани и директора на училището Т. Николова.

Магията на стъклото в район ,,Северен” (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 насам натам

    4 0 Отговор
    ергани е велик ибрик на китайския стъкларски техник!
  • 2 патриотъ

    1 0 Отговор
    То турчин на какво друго може да ни научи!