Отидете към основна версия

16 350 29

Рокмобилът на Цонко Цонев отива на търг

  • каварна-
  • рок-
  • автографи-
  • автомобил-
  • цонко цонев

Началната цена на Peugeot-о, ползвано от бившия кмет на Каварна, е 25 115 лева

Снимки: Община Каварна

Автомобилът, ползван от бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, по чиято тапицерия личат автографите на десетки рок легенди, ще бъде продаден на търг. Информацията бе споделена от община Каварна.

Началната тръжна цена на култовото Peugeot 607, определена от общинския съвет, е 25 115 лева без ДДС.

Търгът ще се проведе на 21.12.2017 г. от 14,00 часа в сградата на община Каварна, стая 209, и ще бъде публичен с явно наддаване. В съобщението се уточнява, че автографите са поставени в автомобила в периода 2008 - 2015 година.

Желаещите да участват в търга могат да купят и подадат документи в сградата на общината на ул. "Добротица" №26 в Каварна. Цената е 50 лева. Срокът за подаване на заявленията е до 17.00 часа на 20 декември.

Автомобилът е една от най-ценните реликви на общината, макар и новият кмет на града Нина Ставрева да не смята така.

Пръв от великите, през 2008 г., вдясно от волана, се подписва Алис Купър. Там стоят още автографите на Глен Хюз, на Джеймс Котък - барабанист на Scorpions, на Таря Турунен, на Саймън Райт - барабанистът на Dio, Джо Лин Търнър - бившия вокал на Rainbow, Джоуи Димайо - басистът на Manowar. На задната лява врата собственоръчно са се подписали легендарните Deep Purple. Редом с тях стоят "завъртулките" на единствения и неповторим Рони Джеймс Дио, Accept, Кай Хансен, Helloween, Gamma Ray и други.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини