Отидете към основна версия

5 745 8

Велинград отбеляза 96 години от рождението на Патрона на града

  • велинград-
  • пеева-
  • честване

Тържествено бяха отбелязани 96 години от рождението на Патрона на Велинград-Вела Пеева.

Възпоменателната церемония се състоя пред паметника на героинята на площад “Възраждане” в квартал Каменица. Официални лица на събитието бяха зам.-кметът на община Велинград Светла Томова, замeстник-председателят на ОбС Велинград Ирина Шумарова, общински съветници, служители на Общинска администрация, учители, възпитаници на различни учебни заведения, граждани и гости.

Възпоменателно слово държаха заместник-кметът Светла Томова и Председателят на НЧ „Васил Левски 1904“ Никола Делиев. След патриотичните изпълнения на прекрасните децата от „Хорнамалките“ при ЦПЛР-ОДК, последва церемонията по поднасяне на венци и цветя. В нея се включиха: Общинска администрация, ОбС Велинград, представители на политически партии, Исторически музей, дружество "Защита на Родопите" "Дружба Родина" „Бъдеще за община Велинград“, РК „Родопчани“ към НД „Традиция“,представители на училища, читалища, исторически музей и граждани на Велинград.

Мероприятието продължи с Възпоменателен концерт в памет на Вела Пеева, който се проведе в залата на НЧ „Васил Левски-1904“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини