Отидете към основна версия

5 169 4

Холивудски секссимвол смени амплоато (СНИМКИ)

  • дарил хана-
  • харви уайнстийн-
  • холивуд-
  • режисьор

Актрисата Дарил Хана дебютира на режисьорския стол

Снимки: БТА/АР

Актрисата Дарил Хана, известна с ролите си във филми като "Плясък", "Блейд Рънър", "Уолстрийт" и "Убий Бил", дебютира като режисьор, предаде Reuters.

Дебютът на 57-годишната актриса - фентъзи уестърнът "Парадокс" с участието на музикални звезди от ранга на Нийл Йънг и Уили Нелсън, беше показан премиерно на фестивала "Саут бай Саутуест" в Остин, щата Тексас.

В интервю през последния фестивален ден Хана сподели, че филмът "Парадокс" е издържан в "духа на забавното".

Актрисата не пропусна да засегне и горещите теми на изминалите няколко месеца - обвиненията в сексуални посегателства, отправени към редица влиятелни мъже в Холивуд, и неравноправието на жените във филмовата индустрия.

"Добре е, че хората поне започнаха да говорят за този проблем, който трябва да бъде разрешен", сподели Дарил, визирайки скандала.

Актрисата е сред десетките жени, обвинили влиятелния продуцент Харви Уайнстийн в сексуален тормоз. Хана смята също, че застоят в актьорската й кариера до известна степен се дължи на намесата на продуцента, чиито нежелани аванси е отхвърлила.

Дарил Хана говори също и за неравноправието, с което се сблъскват жените във филмовата индустрия. Актрисата отбеляза, че за тях продължава да е трудно да получават финансиране, както и да бъдат вземани насериозно.

"Филмовата индустрия напомня за патриархална система, но вече се усеща разклащане на основите й", заяви актрисата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Потвърдено! Нова звездна сватба зад Океана

    Певецът и композитор Нийл Йънг потвърди носещите се от няколко месеца слухове, че се е оженил за актрисата Дарил Хана, предаде АР. Йънг разкрива, ч ...
    02.11.2018
    3 752
    3
  • Палавият Уайнстийн го докара до банкрут

    Кинокомпанията "Уайнстийн къмпани", сред чиито основатели фигурира скандалният холивудски продуцент Харви Уайнстийн, ще подаде заявление за ...
    26.02.2018
    4 769
    9
  • Съдът погна Харви Уайнстийн

    Нюйоркската прокуратура внесе съдебен иск срещу студиото, основано от продуцента Харви Уайнстийн и неговия брат Робърт. Обвинението е, че служителите ...
    12.02.2018
    1 399
    1