Last news in Fakti

12 Февруари, 2018 09:57 1 384 1

Съдът погна Харви Уайнстийн

  • харви уайнстийн-
  • продуцент-
  • съд-
  • сащ-
  • студио-
  • ню йорк

70 жени отправиха обвинения към холивудския продуцент

Съдът погна Харви Уайнстийн - 1
Снимка: БТА/ AP

Нюйоркската прокуратура внесе съдебен иск срещу студиото, основано от продуцента Харви Уайнстийн и неговия брат Робърт. Обвинението е, че служителите не са били защитени от сексуален тормоз и заплахи, предаде Би Би Си.

Американският филмов продуцент беше обвинен в сексуални посегателства, включително и изнасилване, срещу много жени през годините. Самият Уайнстийн отрича тези обвинения и твърди, че всичко е било по взаимно съгласие.

Адвокатът на Уайнстийн заяви, че „справедливият процес“ ще докаже невинността на неговия клиент. По думите на юриста в хода на делото ще стане ясно, че обвиненията срещу продуцента са безпочвени.

Прокурорът обвинява компанията и братята Уайнстийн в нарушения на човешките права, на правата на личността и на правото на труд. Внасянето на съдебния иск е резултат от четиримесечно следствие, в което служителите, експертите и жертвите са били разпитвани, а архивите и електронната кореспонденция на фирмата е била най-щателно проверена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefan

    2 0 Отговор
    Да разпитат и Барак Обама - дъщеря му с връзки ли почна работа във фирмата на Харви или без връзки?