Отидете към основна версия

4 300 0

Премиера на "Боен кон" -шест "Оскар"

  • софия-
  • премиера-
  • "боен кон"

Официалната премиера в България  на номинирания за шест награди "Оскар" филм „Боен кон” от режисьора Стивън Спилбърг ще е на 17 февруари 2012  година.

В ролите на екшън, трилърът  са Дейвид Тюлис, Бенедикт Къмбърбач, Питър Мулан, Емили Уотсън, Джереми Ървайн, Тоби Кабел, Том Хъдълсоун. Режисьор е  Стивън Спилбърг, продуцент:  Стивън Спилбърг, изпълнителен продуцент:  Франк Маршал, Ревъл Гест,сценаристи:  Лий Хол, Ричард Къртис.

Филмът „Боен кон” е създаден по едноименния роман на Майкъл Морпурго, който може да се намери и на българския книжен пазар от издателство “Пергамент прес”.
Романът също е адаптиран за театрална сцена и в момента постановката се радва на голям успех в Лондон.

На бурния фон на Първата световна война, „Боен кон” описва необикновеното приятелство между момче и кон, които биват разделени, но съдбите им продължават да се преплитат по време на войната. Интересното в тази история е, че голяма част от нея е видяна през очите на коня Джоуи, продаден на офицер от кавалерията в началото на войната и откаран на бойните полета във Франция. Съвсем скоро обаче Джоуи се озовава сред вражеския огън, но съдбата му отрежда необикновената роля да служи и на двете страни, а накрая да се озове сам в ничия земя.
„Боен кон” е  историята и на Албърт – неспособен да забрави Джоуи, но твърде млад, за да се запише в армията, той поема на рискована мисия, безусловно решен да открие коня си и да го върне у дома.

Близък с тематичните си елементи (военната обстановка от „Спасяването на редник Раян” и „Империята на слънцето”, безусловната привързаност на малко момче към невинно създание – „Извънземното”), епичният филмов разказ „Боен кон” се нарежда сред класическите филми на Спилбърг.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини