Отидете към основна версия

2 411 5

Странен начин за популяризиране на стрийт арт изкуството (СНИМКИ)

  • бдж-
  • локомотив-
  • стрийт арт-
  • изкуство

Изрисуваният локомотив потегли първо към Бургас

Снимки: М. Богданова ©

Стрийт арт изкуството има както привърженици, така и доста критици. Първите се възхищават на творбите, докато вторите критикуват местата, на които са изпълнени те. Едно от нетрадиционните места беше представено днес на Централна гара. Един от локомотивите на БДЖ, изрисуван с български национални символи, потегли към морето. Машината е произведена през 1986 г. в Румъния, а през 2003 г. е реновирана в Хърватска.

Автор на творбите е художникът Станислав Трифонов – Nasimo. Проектът се реализира в рамките на програма на националния железопътен превозвач за отдаване под наем на рекламни площи.

Авторът е използвал метафората за силата на локомотива и силата на лъва, защото смята, че всеки човек носи тази сила вътре в себе си и има потенциал. Nasimo са е изрисувал локомотива. Отнело му е 10 дни. Признава, че има специфика при рисуването и не му е било лесно, но обича предизвикателствата. „Може да се даде поле за изява и на други артисти, както и да се прави реклама по този начин. Мисля, че отдавна е приключена темата, че графитите не са вандализъм, а изкуство“, казва Трифонов.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини