Отидете към основна версия

3 604 5

Айс Кюб идва отново в България

  • ice cube-
  • айс кюб-
  • рап-
  • рапър

Събитието е на 27 ноември в зала "Арена Армеец" в София

Снимка: EPA/БГНЕС

Десет години след първия си концерт у нас, Айс Кюб идва отново в София. Събитието е на 27 ноември в "Арена Армеец". Цените на билетите варират от 38 до 78 лв., съобщиха от Joker Media.

Една от най-влиятелните фигури в хип-хопа - O'Shea Jackson, както е истинското му име, е изпълнител, писател, актьор, продуцент, режисьор и един от основателите и собственици на The Big 3 (професионална баскетболна лига за 3х3 в САЩ).

За феновете най-големият му принос в света на музиката е сформирането на култовата банда N.W.A. (Niggaz With Attitude). Заедно с Dr. Dre, покойният вече Easy E, DJ Yella и MC Ren, правят най-значимият пробив за хип-хопа в музикалния бизнес. Това става след излизането на втория им провокативен албум Straight Outta Compton, който включва вече култовият трак F*** tha Police.

Айс Кюб e смятан за един от пионерите на гангста рап, а тежкият саунд и провокативни текстове на N.W.A. разтърсват музикалната индустрия, като през това време правят милиони продажби в световен мащаб. След успеха на бандата, O'Shea напуска заради несправедливо разпределение на приходите и започва соло кариера.

Освен че името му е в "Залата на Славата" (Rock'n'Roll Hall Of Fame), той е и притежател на мултиплатинени записи, актьорски роли в над 50 телевизионни и кинопродукции, като в голяма част от тях е не само актьор, но и продуцент и/или сценарист, или и трите едновременно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини