Last news in Fakti

27 Август, 2019 15:45 3 572 5

Айс Кюб идва отново в България

  • ice cube-
  • айс кюб-
  • рап-
  • рапър

Събитието е на 27 ноември в зала "Арена Армеец" в София

Айс Кюб идва отново в България - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Десет години след първия си концерт у нас, Айс Кюб идва отново в София. Събитието е на 27 ноември в "Арена Армеец". Цените на билетите варират от 38 до 78 лв., съобщиха от Joker Media.

Една от най-влиятелните фигури в хип-хопа - O'Shea Jackson, както е истинското му име, е изпълнител, писател, актьор, продуцент, режисьор и един от основателите и собственици на The Big 3 (професионална баскетболна лига за 3х3 в САЩ).

За феновете най-големият му принос в света на музиката е сформирането на култовата банда N.W.A. (Niggaz With Attitude). Заедно с Dr. Dre, покойният вече Easy E, DJ Yella и MC Ren, правят най-значимият пробив за хип-хопа в музикалния бизнес. Това става след излизането на втория им провокативен албум Straight Outta Compton, който включва вече култовият трак F*** tha Police.

Айс Кюб e смятан за един от пионерите на гангста рап, а тежкият саунд и провокативни текстове на N.W.A. разтърсват музикалната индустрия, като през това време правят милиони продажби в световен мащаб. След успеха на бандата, O'Shea напуска заради несправедливо разпределение на приходите и започва соло кариера.

Освен че името му е в "Залата на Славата" (Rock'n'Roll Hall Of Fame), той е и притежател на мултиплатинени записи, актьорски роли в над 50 телевизионни и кинопродукции, като в голяма част от тях е не само актьор, но и продуцент и/или сценарист, или и трите едновременно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фишор

    1 6 Отговор
    Ще отида , ако билета е 38 стотинки и тапите за уши са безплатни , както и бирата с кебапчета .

    Коментиран от #2

  • 2 Ехем

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фишор":

    Ти си за 33, не за Армеец.

    Коментиран от #3

  • 3 Мехе

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ехем":

    Ако е така идвам и аз.
  • 4 Зик

    1 3 Отговор
    Е и какво като идва . За всеки си има фенове. Кой го харесва да ходи и да друска задник , на черни песни от гетото.🎸🎸🎸🎸🎸🎸🎸🎸🎸🎸🎸🎸🎸🎸🎸🎸🎸🎸😈😈😈😈😈
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.