Отидете към основна версия

1 601 5

Сериал показва Хитлер като сложна и противоречива личност

  • хитлер-
  • личност-
  • сериал

В Германия ще бъде заснет осемсериен телевизионен филм за Адолф Хитлер, в който неговата личност няма да бъде представена еднопланово, съобщиха продуцентите на поредицата Нико Хофман и Ян Мойто пред „Шпигел“ по време на ежегодното тв изложение MIPCOM.

Действието на сериала започва от 1914 година, когато бъдещият фюрер е служил войник по време на Първата световна война, и завършва с неговата смърт през 1945 г. Желанието на създателите на творбата е било да покажат ключовите моменти в биографията на нацисткия лидер, довели до неговата радикализация и Холокоста.

В основата на филма е биографичната книга „Първата война на Хитлер“, написана от британския историк Томас Уебър. Той самият влиза в международната група исторически консултанти на снимките. Според него досегашните опити да се обяснят личността на Хитлер, Третият райх, войната и геноцидът над евреите са доста едностранчиви.

Уебър смята, че с неговия проект ще се промени гледната точка за фюрера като едноизмерен злодей и ще стане по-ясна противоречивата му фигура с неговите хладна жестокост и харизма, с неговите таланти и слабости, за да бъде разбран този феномен и въздействието, което е упражнявал върху милиони хора.

Режисьор на сериала ще бъде германецът Ники Щайн, но кой ще изиграе сложната роля на Адолф Хитлер засега не е ясно. Проектобюджетът на продукцията е 15,3 милиона евро и е разчетен за 2 години. Продуцентите искат да изпреварят с излизането конкурентите си от САЩ и Англия, които също подготвяли подобни филми.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини