Last news in Fakti

10 Октомври, 2012 11:23 1 580 5

Сериал показва Хитлер като сложна и противоречива личност

  • хитлер-
  • личност-
  • сериал

В Германия ще бъде заснет осемсериен телевизионен филм за Адолф Хитлер, в който неговата личност няма да бъде представена еднопланово, съобщиха продуцентите на поредицата Нико Хофман и Ян Мойто пред „Шпигел“ по време на ежегодното тв изложение MIPCOM.

Действието на сериала започва от 1914 година, когато бъдещият фюрер е служил войник по време на Първата световна война, и завършва с неговата смърт през 1945 г. Желанието на създателите на творбата е било да покажат ключовите моменти в биографията на нацисткия лидер, довели до неговата радикализация и Холокоста.

В основата на филма е биографичната книга „Първата война на Хитлер“, написана от британския историк Томас Уебър. Той самият влиза в международната група исторически консултанти на снимките. Според него досегашните опити да се обяснят личността на Хитлер, Третият райх, войната и геноцидът над евреите са доста едностранчиви.

Уебър смята, че с неговия проект ще се промени гледната точка за фюрера като едноизмерен злодей и ще стане по-ясна противоречивата му фигура с неговите хладна жестокост и харизма, с неговите таланти и слабости, за да бъде разбран този феномен и въздействието, което е упражнявал върху милиони хора.

Режисьор на сериала ще бъде германецът Ники Щайн, но кой ще изиграе сложната роля на Адолф Хитлер засега не е ясно. Проектобюджетът на продукцията е 15,3 милиона евро и е разчетен за 2 години. Продуцентите искат да изпреварят с излизането конкурентите си от САЩ и Англия, които също подготвяли подобни филми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    най - силния държавник живял някога.....
  • 2 haini

    0 0 Отговор
    Всъщност ако някой иска да направи филм за Хитлер най-добре е да екранизира "Моята борба" или по точно първата част, където той описва историята си и как е стигнал до идеите си. По нататък в книгата има доста случки от живота му и партийната му дейност, така, че материал за дълъг сериал има. Не виждам защо е необходимо да се прави филм за Хитлер по някаква друга книга, написана от друг човек, след като още не е екранизирана "Моята борба". Минало е доста време от войната и може би вече е време да се подхожда "исторически" към тази тема - без емоции и фалшификации.
  • 3 муспи

    0 0 Отговор
    Христос и Хитлер са едно, - докато хората осъзнаят тази истина спусната за тяхното спасяване, ще има още много да страдат.
  • 4 Антифашист

    0 0 Отговор
    Вие тримата от долните коментари що не се поразходите по площад Батемберг с запалени факли в ръце? Докато сте там може да драснете и клечка на някоя друга книга!
  • 5 муспи

    0 0 Отговор
    Ние не се готвиме за факелно шествие, а да запалим холокост, този път истински!