Отидете към основна версия

3 217 10

Звезди "замразяват" профилите си в знак на протест

  • звезди-
  • протест-
  • социални мрежи-
  • ким кардашиян-
  • кейти пери-
  • леонардо ди каприо

Ким Кардашиян, Кейти Пери, Леонардо ди Каприо са част от знаменитостите, които се включват в иницитивата

Снимка: shutterstock

Ким Кардашиян и редица други знаменитости обявиха, че "замразяват" профилите си в социалните мрежи за един ден в знак на протест срещу Facebook.

24-часовото "замразяване" е част от "седмицата на действия" в Инстаграм, водена от коалицията Stop Hate for Profit, която "изисква компанията-майка Facebook да предприеме действия за борба с расизма, омразата и дезинформацията на своите платформи", според съобщение до медиите, цитрано от bTV Новините.

Коалицията се ръководи от девет основни организации за защита на гражданските права, включително Anti-Defamation League, Color Of Change и NAACP.

Целта на кампанията е да насочи общественото внимание към технологичния гигант Facebook и "неговата роля в подстрекаването към насилието, разпространението на расизъм и омраза и допринасянето за дезинформация по време на изборите", се казва в съобщението.

В допълнение към "замразяване" на публикуването в социалните мрежи, участниците също така са помолени да споделят информация за кампанията на Stop Hate for Profit в профилите си тази седмица.

"Харесва ми, че мога да се свързвам директно с вас в Инстаграм и Фейсбук", написа вчера Кардашиян Уест в социалните мрежи, споделяйки снимка с надпис "Спрете омразата" (Stop Hate).

Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.

Свързани новини