Отидете към основна версия

7 872 37

Басистът Марко Хиетала напуска Nightwish (СНИМКА)

  • марко хиетала-
  • найтуиш-
  • nightwish-
  • напуска

Освен от бандата, музикантът съобщава, че се оттегля и от публичния живот

"Скъпи хора, напускам Nightwish и публичния живот", започва обръщението си басистът на финландската метъл група, с което обявява край на сътрудничеството си с бандата.

Музикантът се обърна към феновете на групата, за да изрази възмущението и недоволството си от музикалната индустрия, промоутърите и стреса, който работата му причинява. Той се възмущава от начина, по който "те изстискват и последната стотинка от мърчандайза им и не разпределят дивидентите справедливо". Хиетала разказва как последната година го е накарала да се замисли върху творенето на музика, вдъхновението и цената, която плаща, за да бъде музикант в световноизвестна банда. Той пояснява в специален пост на страницата на Nightwish в социалната мрежа, че страда от хронична депресия и това да продължи в същия дух би се оказало опасно както за него, така и за хората около него.

55-годишният басист споделя на почитателите си, че през 2021 година ще се отдаде на това да се "преоткрие" и моли всички да не го търсят, но пък да уважават членовете на бандата."Съжалявам за всичко това", завършва обръщението си Хиетала.

Resignation announcement from Marko: Dear people. I am leaving Nightwish and my public life. For a quite a few...

Публикувахте от Nightwish в Вторник, 12 януари 2021 г.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.

Свързани новини