Отидете към основна версия

5 406 26

Грузия на бунт срещу Депардийо

  • грузия-
  • жерар депардийо-
  • бунт-
  • актьор

Жители на страната не искат актьора да снима там

Снимка: Shutterstock

В Грузия скочиха срещу френския актьор Жерар Депардийо, предаде Вгляд.

Стотици сайтове и потребители на социални мрежи, свързвани с бившия президент на кавказката република Михаил Сакашвили, започнаха яростна словесна атака срещу кинозвездата от западно европейската държава, допълва още изданието, цитирано от Епицентър.

"Поводът за нападките е решение на грузинския режисьор Мераб Кокочашвили да покани Депардийо за снимки в негов филм. "Това е позор за целия грузински народ", "Защо каним един от най-добрите приятели на убиеца Путин?", "Защо трябва да му плащаме от нашия джоб?", това пишат потребителите", коментират жители на страната пред медията.

Френският актьор никога не е криел симпатиите си към Русия и нейния държавен глава Владимир Путин. Президентът на страната преди няколко години дори даде на артиста руско гражданство.

Саакашвили бе президент по време на войната между Грузия, от една страна, и отцепниците в областите Абхазия и Южна Осетия, от друга (8 – 17 август 2008 г.). В хода на конфликта подкрепяните от Москва сепаратисти създадоха така наречените републики Абхазия и Южна Осетия. Те са само от няколко държави - Русия, Сирия, Вануату, Науру и Тувалу.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 24 гласа.

Свързани новини