Отидете към основна версия

5 834 5

Съдят Тарантино заради "Криминале"

  • куентин тарантино-
  • криминале-
  • режисьор-
  • съд-
  • съдебно дело-
  • продажба

Режисьорът искал да продава фрагменти от филма на търг

Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Miramax - филмовото студио зад класическия криминален филм "Криминале" (Pulp Fiction) - съди режисьора на лентата Куентин Тарантино, заради плановете му да продава фрагменти от филма под формата на NFT (незаменими токени), съобщи CNN.

Продуцентската компания твърди, че плановете на Тарантино нарушават авторските им права върху филма.

Двукратният носител на награда "Оскар" режисьор и сценарист обяви по-рано този месец, че продава NFT от седем оригинални сцени от филма от 1994 г., в който участват Джон Траволта и Самюъл Л. Джаксън.
Сред нещата, които Тарантино смята да продава са откъси от оригиналния, ръкописен сценарий за филма, както и изключителни коментари, направени от сценариста/режисьора. Всеки от токените ще включва и "тайни" елементи, до които ще има достъп само притежателят им.

Miramax подаде жалба в съда в Лос Анджелис във вторник, в която твърди, че режисьорът е нарушил „правата на интелектуална собственост, свързани с едно от най-емблематичните и ценни филмови притежания на Miramax“, предлагайки продажбата на токени.

Филмът "Криминале" от 1994 г. с участието на Самюъл Джексън, Ума Търман и Джон Траволта превърнаха Тарантино в звезда в кинематографията. Това е един от няколко филма, които той създава с "Miramax", оглавявана по онова време от братята Харви и Боб Уайнстийн.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини