Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 14:05 5 819 5

Съдят Тарантино заради "Криминале"

  • куентин тарантино-
  • криминале-
  • режисьор-
  • съд-
  • съдебно дело-
  • продажба

Режисьорът искал да продава фрагменти от филма на търг

Съдят Тарантино заради "Криминале" - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Miramax - филмовото студио зад класическия криминален филм "Криминале" (Pulp Fiction) - съди режисьора на лентата Куентин Тарантино, заради плановете му да продава фрагменти от филма под формата на NFT (незаменими токени), съобщи CNN.

Продуцентската компания твърди, че плановете на Тарантино нарушават авторските им права върху филма.

Двукратният носител на награда "Оскар" режисьор и сценарист обяви по-рано този месец, че продава NFT от седем оригинални сцени от филма от 1994 г., в който участват Джон Траволта и Самюъл Л. Джаксън.
Сред нещата, които Тарантино смята да продава са откъси от оригиналния, ръкописен сценарий за филма, както и изключителни коментари, направени от сценариста/режисьора. Всеки от токените ще включва и "тайни" елементи, до които ще има достъп само притежателят им.

Miramax подаде жалба в съда в Лос Анджелис във вторник, в която твърди, че режисьорът е нарушил „правата на интелектуална собственост, свързани с едно от най-емблематичните и ценни филмови притежания на Miramax“, предлагайки продажбата на токени.

Филмът "Криминале" от 1994 г. с участието на Самюъл Джексън, Ума Търман и Джон Траволта превърнаха Тарантино в звезда в кинематографията. Това е един от няколко филма, които той създава с "Miramax", оглавявана по онова време от братята Харви и Боб Уайнстийн.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    4 4 Отговор
    Чичко ни, Тарантино е женен за еврейка. Няма как да го пипнат. Или да обясня, кой е създал Холивуд, по пример на Гьобелс.
  • 3 Тарантино е велик

    11 0 Отговор
    Филмите му са страхотни и остават в историята на киното. За мен е гений. Жив и здрав и да продава каквото и както си иска. Заслужил си го е
  • 4 явно Куентин

    6 10 Отговор
    много е скъсал ластика, за да продава сцени и ръкописи от сценарии, но в живота е така, днес си млад и си на върха, утре си пенсионер, и си сядаш на земята, и никой не те търси за нищо, живота е едно колело, но като цяло филмите на Тарантино не са за всеки, много насилие и кръв, никакъв сюжет и линия, още по малко направени по действителни събития с превантивен ефект, с една дума както не всеки разбира от опера, така и филмите на Тарантино са неразбираеми, да се чуди човек как е получил два Оскара-а.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.