Отидете към основна версия

3 053 19

Disney се забърка в скандал с джуджета

  • disney-
  • дисни-
  • скандал-
  • джуджета-
  • питър динклидж-
  • снежанка

Питър Динклидж изрази недоволството си от „назадничавия“ подход на Disney в онагледяването на героите

Снимкa: Shutterstock

Седемте джуджета на Снежанка ще претърпят грандиозна метаморфоза в предстоящия игрален филм на Disney. Това стана ясно, след като компанията реагира на острите критики, отправени към нея от страна на Питър Динклидж, пише "Монитор".

Само преди ден звездата от „Игри на тронове“ изрази недоволството си от „назадничавия“ подход на Disney в онагледяването на героите. По думите му, продуцентският гигант отбелязва прогрес, ангажирайки латино актрисата Рейчъл Зеглър в главната роля на Снежанка.

"Вие сте прогресивни по един начин, но все още разказвате тази назадничава история за седем джуджета, живеещи в пещера", коментира екранният Тирион Ланистър, обръщайки се към къщата на Мики Маус.

Компанията не остана безучастна към критиките. От Disney обявиха, че ще преразгледат историята, свързана със седемте „персонажа“. „Консултирахме се с членовете на общността на хората с нисък ръст“, гласи още част от изявлението на продуцентите.

Какви промени ще бъдат направени върху джуджетата от приказната история в игралния римейк все още не е ясно. Предстои да се разбере и кога ще щракне клапата за предстоящия филм. Знае се обаче, че на режисьорския стол ще седне Мак Уеб, а в огледалцето на злата кралица ще се отразява образа на Гал Гадот.

Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 18 гласа.

Свързани новини