Отидете към основна версия

1 235 10

Кинокритикът Благой Д. Иванов написа детска книга за Хелоуин

  • благой иванов-
  • хелоуин-
  • книга-
  • деца

Детският роман „Тринайсет чудовища за Хелоуин“ е идеално четиво за злояди читатели

В приключенския роман „Тринайсет чудовища за Хелоуин“ вилнеят всякакви страховити същества, но тяхната цел не е да плашат, а да забавляват, убеждавайки ни, че няма нищо страшно в това да бъдеш странен и различен от другите.

Чудовищата, които населяват митовете и легендите отдавна са напуснали нашия свят. Преселили са се в мистериозна страна – Земята на проклетиите, където живеят самотни и забравени. Един ден обаче безстрашният гарван Ван е споходен от пророчески сън и се отправя на вълнуваща авантюра – решава да посети тринайсет страшилища и да ги покани на партито, което организира в чест на Хелоуин. Птицата е убедена, че по този начин всички заедно ще успеят да събудят магията и да се върнат обратно в света на хората. Дали обаче ще се справи навреме? Дали всичките тринайсет чудовища ще се съгласят да посетят празника на Вси светии?

Детският роман „Тринайсет чудовища за Хелоуин“ е идеално четиво за злояди читатели, както и самият автор Благой Д. Иванов ни убеждава в послеслова към новата си книга. Историята е вдъхновена от автори като Робърт Суиндълс, Р. Л. Стайн и Роалд Дал и в нея страшното е по-скоро забавно, а наред с вълнуващите премеждия място си намират и важни теми, които да ангажират въображението и на малки, и на големи библиофили. „Живеем в свят, изпълнен с безброй повърхностни и бързи развлечения, които само привидно ни обогатяват, а всъщност ни разсейват от наистина важните неща“, сподели Иванов в личния си фейсбук профил и добавя: „Все по-често имаме нужда от съдържание, което да доведе до неочаквани трансформации както мислите, така и емоциите ни. Надявам се, че премеждията на гарван Ван ще се окажат точно това... Особено за детската или за запазилата детското у себе си аудитория.“

Като допълнение към текста на атрактивното издание е и впечатляващото художествено оформление на талантливия Добромир Томов. Негово дело е не само корицата на „Тринайсет чудовища за Хелоуин“, но и всичките близо 30 илюстрации, които по въздействащ начин допринасят за атмосферата и за цялостното изживяване от четенето.

„Тринайсет чудовища за Хелоуин“ ще се появи в българските книжарници на 23 октомври, когато ще бъде и официалната премиера на книгата – в софийския бар „Сингълс“ от 19 ч.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини