Last news in Fakti

13 Октомври, 2023 10:09 1 178 10

Кинокритикът Благой Д. Иванов написа детска книга за Хелоуин

  • благой иванов-
  • хелоуин-
  • книга-
  • деца

Детският роман „Тринайсет чудовища за Хелоуин“ е идеално четиво за злояди читатели

В приключенския роман „Тринайсет чудовища за Хелоуин“ вилнеят всякакви страховити същества, но тяхната цел не е да плашат, а да забавляват, убеждавайки ни, че няма нищо страшно в това да бъдеш странен и различен от другите.

Чудовищата, които населяват митовете и легендите отдавна са напуснали нашия свят. Преселили са се в мистериозна страна – Земята на проклетиите, където живеят самотни и забравени. Един ден обаче безстрашният гарван Ван е споходен от пророчески сън и се отправя на вълнуваща авантюра – решава да посети тринайсет страшилища и да ги покани на партито, което организира в чест на Хелоуин. Птицата е убедена, че по този начин всички заедно ще успеят да събудят магията и да се върнат обратно в света на хората. Дали обаче ще се справи навреме? Дали всичките тринайсет чудовища ще се съгласят да посетят празника на Вси светии?

Детският роман „Тринайсет чудовища за Хелоуин“ е идеално четиво за злояди читатели, както и самият автор Благой Д. Иванов ни убеждава в послеслова към новата си книга. Историята е вдъхновена от автори като Робърт Суиндълс, Р. Л. Стайн и Роалд Дал и в нея страшното е по-скоро забавно, а наред с вълнуващите премеждия място си намират и важни теми, които да ангажират въображението и на малки, и на големи библиофили. „Живеем в свят, изпълнен с безброй повърхностни и бързи развлечения, които само привидно ни обогатяват, а всъщност ни разсейват от наистина важните неща“, сподели Иванов в личния си фейсбук профил и добавя: „Все по-често имаме нужда от съдържание, което да доведе до неочаквани трансформации както мислите, така и емоциите ни. Надявам се, че премеждията на гарван Ван ще се окажат точно това... Особено за детската или за запазилата детското у себе си аудитория.“

Като допълнение към текста на атрактивното издание е и впечатляващото художествено оформление на талантливия Добромир Томов. Негово дело е не само корицата на „Тринайсет чудовища за Хелоуин“, но и всичките близо 30 илюстрации, които по въздействащ начин допринасят за атмосферата и за цялостното изживяване от четенето.

„Тринайсет чудовища за Хелоуин“ ще се появи в българските книжарници на 23 октомври, когато ще бъде и официалната премиера на книгата – в софийския бар „Сингълс“ от 19 ч.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    14 1 Отговор
    Американските сатанински простотии си ги дръжте за вас !

    Коментиран от #2

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Е , нама да пише за Българските Народни Будители я ❗
    От деца трябва да знаят
    САЩински ценности🤔
  • 3 Въпрос ?

    15 1 Отговор
    Ама политкоректна ли е книжката ?
    Пълна ли е с евроатлантизъм и обяснява ли се на малките,че да пипаш пиперичето на братчето си е нещо съвсем нормално.

    Коментиран от #5

  • 4 Ха ха ха ха ха ха

    13 0 Отговор
    Историята от посолството на фащ ли дойде,или трябваше благой да ходи на инструктаж там ?
  • 5 Ха ха ха ха ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Въпрос ?":

    .....,,нещо съвсем нормално" и няма нищо лошо в това да си различен 😉
  • 6 Гал

    8 0 Отговор
    Само простотии. За някой лев, иначе ...
  • 7 Идън

    8 0 Отговор
    Как пък не написа за българските обичаи на Димитровден.. Това с тиквите се прави на Димитровден . Чудовища и розовите сърца на един друг празник на 14 февруари са доходен бизнес и не са християнски празници.
  • 8 Кадир

    7 0 Отговор
    Щом е за хелоуин, бойкот. Никога не бих я купил.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.