Отидете към основна версия

857 0

Оливър Стоун засне документален филм за бразилския президент Лула да Силва

  • лула да силва-
  • президент-
  • документален филм-
  • оливър стоун-
  • режисьор-
  • бразилия

Режисьорът е прекарал няколко месеца с Лула да Силва, през които е придружавал президента на пътуванията му

Снимка: БГНЕС/ EPA

Режисьорът и сценарист Оливър Стоун е приключил снимките на документален филм за бразилския президент Луиз Инасио Лула да Силва, престоя му в затвора от 2018 г. до 2019 г. и завръщането му на власт, съобщава БТА, позовавайки се на АФП.

"Документалният филм е за съдебното преследване (за корупция и пране на пари, наред с други неща), какво се случи, когато вкараха този президент на просперираща страна в затвора за корупция, което всъщност не е нещо необичайно в тези страни", казва Стоун в интервю за АФП.

Засега не е ясно кога ще бъде показан филмът, тъй като той предстои да бъде представен на фестивал, пояснява американският режисьор, който е свикнал с изяви на големите форуми на седмото изкуство, като кинофестивала в Кан.

С интервюта като тези с Путин Стоун си е извоювал репутацията на аутсайдер в Холивуд. Наричат го "конспиратор", но той казва, че това не го интересува.

Оливър Стоун е лауреат на три награди "Оскар" за адаптиран сценарий на "Среднощен експрес" и най-добър режисьор на "Взвод" и "Джей Еф Кей". Той обаче призна, че му изглежда трудно да се върне към игралните филми, отбелязва БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини