Отидете към основна версия

1 448 22

Директорът на Народния театър съди Александър Морфов за 100 000 лв.

  • народен театър иавн вазов-
  • васил василев-
  • директор-
  • дело-
  • александър морфов-
  • режисьор-
  • иск

Васил Василев е завел иск срещу режисьора за изказването му при получаването на наградата си Аскеер

Снимка: БГНЕС

Директорът на Народния театър "Иван Вазов" Васил Василев е завел наказателно дело с граждански иск за 100 000 лв. срещу режисьора Александър Морфов. Поводът е изказването му при получаването на наградата "Аскеер" от Морфов за най-добър режисьор през 2023 година.

"Там някъде се спотайва онази партийно-номенклатурна нищожна личност, който е директор в момента. Но да не го превръщаме в политически разговор", каза тогава Морфов, когато говореше, че четири от петте му награди "Аскеер" са в Народния театър.

За това съобщи съпругата на режисьора - актрисата Рени Врангова.

Първото заседание по делото е насрочено за 26-и април в Софийския районен съд, пояснява още тя.

Изказването на Морфов срещу Василев е били изречени в негово присъствие и му е причинило "болка, страдания, сериозен дискомфорт, допълнителен стрес, напрежение и са влошили здравословното му състояние", гласи искът.

Ето какво пише Рени Врангова за делото и всичките ходения по мъките:

"“ДЕЛО-ШАМАР” ?

Вчера прочетох за този “термин”, по повод гражданско дело, заведено от министър Калин Стоянов за 65000лв. срещу разследващи журналисти. Колко е скромен този министър! - си помислих, защото…

Васил Василев е завел наказателно дело, с граждански иск за 100000 лв. срещу Александър Морфов, по повод изказването му при получаването на наградата си Аскеер за най-добър режисьор. Делото е на 26 април в Софийски районен съд.

След почти две години административен тормоз, поръчки в жълти медии, разследващи комисии, забрана за работа, уволнение, заплахи, забрана на спектакли, дела…, дело, заведено и от Десислава Атанасова като председател на ПП на ГЕРБ.

Дело-Шамар ??? Поръчки - бухалки??? Какво да очакваме още ?????? Произшествие с Чадър?", чуди се с ирония тя.

Това не е първото дело на Васил Василев след скандала с Александър Морфов. Василев заведе дело и срещу актьорите Валери Йорданов и Камен Донев, които си тръгнаха от театъра след бурни скандали и остри коментари по негов адрес. Донев нарече директора "мижитурка" и нечитав човек". От своя страна Валери Йорданов се надсмя над управлението на театъра и заяви, че той досега не е отчитал такива загуби, които се прикриват.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.

Свързани новини