Отидете към основна версия

2 306 10

Кевин Костнър представи в Кан първата част от новия си филм “Хоризонт: Американска сага” ВИДЕО+ТРЕЙЛЪР

  • кевин костнър-
  • филм-
  • кан

Уестърнът ще бъде пуснат по кината от 28 юни

Месец преди Кевин Костнър да пусне първата част от своя уестърн “Хоризонт: Американска сага” в кината, актьорът-режисьор дойде на филмовия фестивал в Кан, за да представи своя самофинансиран проект, пише Асошиейтед прес.

Филмите всъщност са два, а ако Костнър реши, могат да станат и четири. “Хоризонт: Първа глава”, който продължава три часа, ще бъде пуснат от Warner Bros. по кината на 28 юни. “Втора глава” следва 16 август. Костнър има готови сценарии за трета и четвърта част.

Това е седмият път, в който 69-годишният Костнър режисира, след "Нашата малка война" (2011), "Свободна територия" (2003), "Пощальонът" (1997), "Воден свят" (1995) и "Танцуващият с вълци" (1990).

Когато го прави, Костнър обикновено го прави с ясна страст към разказването на истории и разкриване на характери. Това е изложено и в широкообхватната епопея “Хоризонт” с актьорски състав, включващ Сиена Милър, Аби Лий, Сам Уортингтън и самия Костнър.

Това е и най-големият риск на Костнър в историята. За да събере парите за продукцията на стойност над 100 милиона долара, той ипотекира имението си край морето в Санта Барбара, Калифорния. Той се опитва да направи “Хоризонт” повече от 30 години.

“Благодаря на Бог за Кан. По същество съм независим режисьор и тук съм сам,” каза Костнър, чиято премиера бе в неделя. “Така че това е важен момент за мен, защото ми помага да популяризирам филма. Нямам всичките пари на света, но имам своето време и платформа тук.”, каза Костнър.

"Не се опитвам да позволя на страха да контролира инстинктите ми на каквото и да е ниво. Не искам да живея по този начин. Не беше лесно решение, но това беше решението, което трябваше да взема. Не знам какво мислите за филма, но имам чувството, че е наистина мейнстрийм. Не чувствам, че съм авангарден тип човек. Но все пак мисля, че нещата ми са малко встрани", продължи актьорът-режисьор.

"Харесва ми да виждам поведение на мъжете, което има смисъл. Правя филми за мъже. Просто се уверявам, че има страхотни женски герои, защото това е наистина важно за мен. Гръбнакът на нашия филм всъщност са жените. Не харесвам момчетата да се държат глупаво. Харесвам малкото момче, което, бягайки от нападение, взема двата коня и ефективно спасява друг живот. Харесва ми да виждам как хората се държат честно в отчаяни ситуации. Героизмът на малко момче, което казва “Аз ще остана с теб, татко” е наистина силен момент. Това е моят син (Хейс Костнър) и беше много трудно за гледане.

Във всеки век, всяко десетилетие има търговци, които продават нещо, което всъщност не знаят какво е то. Това е просто Америка. Това е просто този гигантски експеримент на надеждата", завършва звездата на американското и световно кино.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини