Отидете към основна версия

2 196 11

Пловдивчани аплодираха на крака Горан Брегович ВИДЕО

  • горан брегович-
  • концерт-
  • пловдив

Преди босненеца публиката имаше възможност да чуе музикантите от група “Балканджи”

Пловдивчани и гости на града аплодираха на крака един от най-разпознаваемите гласове на Балканите - Горан Брегович, на концерт в Пловдив снощи, предаде БТА.

Преди на сцената да се качи Брегович, публиката имаше възможност да чуе музикантите от група “Балканджи”. Групата се характеризира с необичайно звучене, което комбинира в себе си традиционна българска фолклорна музика и хеви метъл елементи. Това представиха музикантите и на пловдивчани тази вечер.

Кулминацията на вечерта настъпи, когато на сцената се появи Горан Брегович. Известният музикант и композитор от Босна и Херцеговина и неговият оркестър събраха в пространството на Международния панаир многобройна публика, която пя и танцува заедно с тях в продължение на близо два часа. Присъстващите чуха някои от най-популярните им хитове като Mesecina, Kalashnikov и Beauty Sonata.

След края на концерта Брегович се поклони и поздрави българската публика с думите "За мен беше удоволствие да свиря за вас".

Само преди дни мястото на събитието беше променено и вместо на стадион "Христо Ботев", концертът "The best of Goran Bregovic" се проведе на територията на Международния панаир. Причината, която посочиха организаторите, е да се запази тревната настилка на терена на стадиона, допълва БТА.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.

Свързани новини