Отидете към основна версия

30 Януари, 2016 21:01, обновена 30 Януари, 2016 21:01 3 043 6

Кметът на Стрелча е в болница след инсулт

  • иван евстатиев-
  • болница-
  • инсулт

Кметът на Стрелча Иван Евстатиев е получил инсулт в деня на мярката, която се гледаше срещу него за изнасилването на 16-годишна ученичка.

Извиканата да го прегледа лекарка заявила, че е неадекватен и не може да му постави диагноза, съобщиха негови близки, цитирани от сайта pzdnes.bg

В момента Евстатиев е настанен в Реанимация на МБАЛ Пазарджик.

Здравословното състояние на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, е стабилно и мозъчната му дейност е нормална, съобщиха от многопрофилната болница в Пазарджик.  Късно в петък той е бил приет в здравното заведение по настояване на близките му. След преглед на скенер е установено, че е прекарал лек инсулт.

В момента дишането, пулсът и кръвното му налягане са в абсолютна норма, нормална е и моториката на тялото му. Въпреки това, той отказвал да контактува с медицинския персонал и с близките си. В диагнозата му е записано, че е "тревожен и гледа в една точка".

Според психиатри, е трудно да се установи дали наистина става дума за психично разстройство или поведението му е подготовка за искане на по-лека мярка за неотклонение - домашен арест. 

Още в понеделник роднините му ще заведат дело срещу прокуратурата заради това, че са били нарушени човешките му права. Дело ще бъде заведено и в Страсбург срещу държавата. Досега всички твърдяха, че той се преструва, но в момента изследванията показват друго, коментират роднините му.

Припомняме, че съдът реши Евстатиев да остане в ареста за постоянно заради опасения да се укрие. Той е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче. След като бе задържан, призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но той бил доброволен.

Иван Евстатиев, видимо отслабнал, не проговори нито пред съда, нито пред медиите. Той отрече категорично да е посягал на ученичката. Магистратите обаче приеха, че има достатъчно доказателства, че бившият кмет на Стрелча е извършил престъплението, за което е обвинен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини