Last news in Fakti

30 Януари, 2016 15:04, обновена 30 Януари, 2016 21:01 3 034 6

Кметът на Стрелча е в болница след инсулт

  • иван евстатиев-
  • болница-
  • инсулт
Кметът на Стрелча е в болница след инсулт - 1

Кметът на Стрелча Иван Евстатиев е получил инсулт в деня на мярката, която се гледаше срещу него за изнасилването на 16-годишна ученичка.

Извиканата да го прегледа лекарка заявила, че е неадекватен и не може да му постави диагноза, съобщиха негови близки, цитирани от сайта pzdnes.bg

В момента Евстатиев е настанен в Реанимация на МБАЛ Пазарджик.

Здравословното състояние на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, е стабилно и мозъчната му дейност е нормална, съобщиха от многопрофилната болница в Пазарджик.  Късно в петък той е бил приет в здравното заведение по настояване на близките му. След преглед на скенер е установено, че е прекарал лек инсулт.

В момента дишането, пулсът и кръвното му налягане са в абсолютна норма, нормална е и моториката на тялото му. Въпреки това, той отказвал да контактува с медицинския персонал и с близките си. В диагнозата му е записано, че е "тревожен и гледа в една точка".

Според психиатри, е трудно да се установи дали наистина става дума за психично разстройство или поведението му е подготовка за искане на по-лека мярка за неотклонение - домашен арест. 

Още в понеделник роднините му ще заведат дело срещу прокуратурата заради това, че са били нарушени човешките му права. Дело ще бъде заведено и в Страсбург срещу държавата. Досега всички твърдяха, че той се преструва, но в момента изследванията показват друго, коментират роднините му.

Припомняме, че съдът реши Евстатиев да остане в ареста за постоянно заради опасения да се укрие. Той е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче. След като бе задържан, призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но той бил доброволен.

Иван Евстатиев, видимо отслабнал, не проговори нито пред съда, нито пред медиите. Той отрече категорично да е посягал на ученичката. Магистратите обаче приеха, че има достатъчно доказателства, че бившият кмет на Стрелча е извършил престъплението, за което е обвинен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 yrtyuiwoq

    1 0 Отговор
    Хора не сте ли се замисляли: Когато този беше кмет на Пазарджик, когато убиха нещастните сестри Белнейски
  • 2 кроко

    1 0 Отговор
    Аз пък се замислям за нещо друго. На последните избори сегашният кмет на стрелча от 20% на първия вот спечели с около 55% на балотажа с помощта на едни добри самаряни, раздаващи стотачки. А за градче като Стрелча не се дава току-така стотачка за глас. И като взема в предвид кой ни управлява вече втори мандат и на колко много хора за тези години им се случиха най-различни случки, включително някои се разделиха и с живота си защото не си дадоха бизнеса или пък се опитваха да се противопоставят, хич намя да се учудя ако след години се окаже, че работата срещу тоя бивш клет е нагласена с цел да му съсипят и живота и името.
  • 3 Деди

    0 0 Отговор
    Гледал в една точка,а когато си правеше кефа в колко точки гледаше
  • 4 БАБА ГЕНА

    0 1 Отговор
    САМ СИ Е ВИНОВЕН.И СЕГА СИ ТЕГЛИ ОТ УМА .ПРЕДИ ДА ПОСЕГНЕ НА МОМИЧЕТО КЪДЕ МУ Е БИЛ АКЪЛА.ЗАСЛУЖАВА ВСИЧКО КОЕТО МУ СЕ СЛУЧВА.ГОСПОД ГО НАКАЗВА.
  • 5 mediator37

    1 0 Отговор
    Вярно ли, че най-бал първо майката, която му е била секретарка като кмет, а после дъщеря й- тази дето люска по 300 грама водка на едно сядане. Аз съм 100 кила и не мога да оплюскам 300 грама водка, като невинното момиченце - щерка на изоставената дърта секретарка. А тя си отмъщава на кмета чрез прокурорчетата.
    Две к..волетини- дърта и млада му скроиха кюляфа на този човек, пък бил той и е..ч. Какъв да бъде- гей ?
    Естетвено л..няната прокуратура, на умряло куче нож вади, ако в момента беше кмет нямаше да има нито разследване, нито дело, а в полицията щяха да понапляскат малката чучарка и да я глобят за пиянство.
  • 6 Васил

    0 0 Отговор
    Очаквам следващата статия да е със заглавие-След съдебните експертизи се оказа ,че бившия кмет на Стрелча,Евстатиев е бил изнасилен от 16 годишната ученичка.