Отидете към основна версия

3 220 1

Как да направим храната по-вкусна?

  • храна-
  • селфи-
  • мозък-
  • апетит

Селфи с храна повдига апетита

Снимка: shutterstock.com

Една от нашумелите модни тенденции е селфитата на храна. Това не е просто начин да се похвалиш на другите каква вкуснотия ще хапваш, а според изследователи, на подсъзнателно ниво дори увеличава удоволствието и вкуса на храната.

Скорошно изследване, публикувано в Journal of Consumer Marketing разкрива, че времето за снимане, обработване с филтри и качване на хранителното селфи създава една „мозъчна пауза“, вследствие на която умът определя храната като по-вкусна и задоволителна.

Накратко храненето е като секса: Малко очакване може да го направи в пъти по-добро. Кратък тест доказва тази теория.

Изследователи разделили 131 участници на четири групи (едните снимали здравословна храна – в случая плодова салата – преди да я изядат, а другите не; едните снимали сладкиш, преди да го изядат, а другите не).

Тези, които щракнали селфи на сладкиша преди ядене, след това го определили като по-вкусен. Междувременно при групите с плодовата салата нямало разлика във възприятието ѝ в зависимост от това дали са правили селфи на приготвеното или не. В добавка към изследването учените са установили някои позитивни резултати за хората, които се опитват да се хранят здравословно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини