Отидете към основна версия

27 486 31

Състоянието на Митьо-Очите се влоши, направиха му нова операция

  • митьо - очите-
  • се влоши-
  • състоянието-
  • операция-
  • димитър желязков
Снимка: БТА

Митьо Очите отново е вкаран в операционната по спешност, състоянието му продължава да е критично.  Това е станало около 13 часа.

Мускулести мъже от „Аркус” се изредиха да дават кръв. Пред стария корпус на МБАЛ-Бургас, където се намира отделението на Трансфузионна хематология се струпаха мускулести мъже с черни тениски с надпис на гърба „Аркус”. Те се разхождат пред  административната сграда и Хирургическия корпус, където е настанен Димитър Желязков – Очите.

Още сутринта медиците от болницата в Бургас съобщиха, че Димитър Желязков е в критично състояние. Заявено бе също, че той търпи голяма кръвозагуба. Кръвни банки са били доставяни и от Стара Загора.

Съдови, хирурзи, уролози, коремни хирурзи са оперирали 8 часа простреляния Димитър Желязков-Очите в МБАЛ-Бургас пък тази нощ. Операциите са започнали около 22.30 часа снощи и са продължили до 7.00 часа тази сутринта. След операцията Желязков е получил усложнения, които са нормални за състоянието му, свързани със кръвосъсирвания.

5 куршума са ранили Димитър Желязков. 4 от тях са извадени, 5-тия е в гръдната кухина, но не е опасен.

Нараняванията му са в малък таз, пикочен мехур и гръден кош.В най-тежко състояние са бъбреците му, те не работят. От болницата казаха, че е нужна спешно кръв от група А, положителен резус-фактор.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини