Last news in Fakti

9 Юни, 2016 16:59 10 613 9

Стана ясно кой е стрелял срещу Митьо-Очите

  • повдигнаха-
  • обвинение-
  • тодор с.-
  • убийството-
  • бодигарда-
  • митьо - очите

Окръжна прокуратура Бургас повдигна обвинение на Тодор С. за убийството на Александър Алексиев по време на  престрелката в к.к.“Слънчев бряг“.

Окръжна прокуратура Бургас привлече към наказателна отговорност Тодор С. затова, че на 08.06.2016 г. около 20.30 ч. в к.к.“Слънчев бряг“ в Община Несебър в ресторант умишлено умъртвил Александър Алексиев с огнестрелно оръжие по начин и със средства, опасен за живота на мнозина.

За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Предстои Окръжна прокуратура Бургас да постанови задържане на обвиняемия за срок от 72 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 недоумяващ

    0 0 Отговор
    Зорлем кат си е търсил белята кой му е виновен.Има една много хубава поговорка : Да бе мирно седяло,не би чудо видяло.И още една хубава поговорка : В чуждата къща и керемидите бият.
  • 2 strannik w stranna strana

    0 0 Отговор
    просто от любопитство. Като ме напада въоръжени с брадви и мечове група културисти и известни с присъдите си имам ли право да ги застрелям като самоотбрана ? Или трябва първо да чакам да ми отсекат нещо и едва тогава мога да стрелям ? Или и тогава нямам право на самозащита ?

    Коментиран от #3

  • 3 Дани

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "strannik w stranna strana":

    Нямаш право , освен и ти ако не си с брадва или меч. Първо те нападат(доказано) и след това ти се отбраняваш. С пистолет ТИ си виновен, дори и ръцете да ти трежат .

    Коментиран от #4

  • 4 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дани":

    Даваш съвети, ама само си чувал бе колега, недей така ! Разбира се че може... но, в строго определени ситуации... има неща които се наричат "неизбежна самоотбрана", "право на живот", дори като свидетел на нападение с пряка и неминуема опасност за живота на нападнатия, можеш да използуваш огнестрелно оръжие срещу нападателя му....! Чете се законът и се допитваш до юрист за да ти го разясни и толкоз ! Сега че, ще има задържане до пълното изясняване... ще има но, важното е тълкуването на закона да ти даде право за действието ти ! Проблем е че, хората си вадят разрешително, закупуват оръжие а не са на ясно как, кога и в каква ситуация им е позволено и могат да го употребят, не си дори дават зор да прочетат закона а, най-лошото е че, в по вече от случаите живеят в някакъв уестърн филм !!!
  • 5 strannik w stranna strana

    0 0 Отговор
    и аз така се надявах да е , но... този който е отстрелял провалящата туристическият сезон сган е с повдигнато обвинение за предумишлено убийство ?!? Не ме разбирайте погрешно /видях ги на снимките божикравичковите маймуняци/, но ми се струва че при 30 човека отвън и 6 вътре с мечове и брадви това е живото застрашаващо нападение....или не е ? Ако е защо този който ди е отстрелял е обвинен, а и защо останалите живи 30-ина маймуни не са арестувани ? Или и те са пушили цигари пред кръчмата просто и са си палили огънче от искрите на брадвите ?

    Коментиран от #8

  • 6 ПРОФЕСОР

    0 0 Отговор
    В закона е написано че законното си оръжие можеш да използваш само при два случая НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА и КРАЙНА НЕОБХОДИМОСТ,в първия случай трябва лично твоя живот да е застрашен,като това се доказва така : около теб се очертава кръг на нейзбежна самоотбрана като кръга е голям според това този срещу теб на какво разтояние може да те убие ,ако е с брадва на втория метар той е опасен ако го застреляш е НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА ако го застреляш на третия метар си виновен и лежиш в затвора.
  • 7 strannik

    0 0 Отговор
    Благодаря за разяснението ! Полезно е, но пак периметъра на брадвоносача не е 2 метра....Ако запрати брадвата по мен може да ме утрепе от поне 10 метра...Сега гледах че освен брадви са имали и пистолети...Трябва ли да чакам той пръв да стреля ? И тогава ако съм жив да се защитя :-) При всички случаи това няма как да е предумишлено убийство...Може да е при превишаване на самоотбраната не знам, но няма как да е предумишлено...И пак защо останалите живи нападатели не са арестувани ?
  • 8 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "strannik w stranna strana":

    Е разбира се че, е обвинен ...има смъртен случай и този който я е причинил е задържан ! Такава е нашата, а и по голяма част от Европейските страни съдебна система !!! При нашата процедурата е ...обвинен си в дадено престъпление от прокуратурата и Ти си този който трябва да докаже невинността си пред съда !!! ...а например при Американската съдебна система, прокуратурата (обвинителите) трябва да докажат пред съда че, Ти си виновен... !!! Така че, процедурата за задържане и обвинение е нормална но, това още веднъж казвам не означава че, ще бъде осъден ! Сега трябва да доказва той и останалите че са действували при самоотбрана ...!!! Всичко е доста по сложно разбира се, просто нахвърлям на грубо за да ти се по избистри малко мътилката ! ;)
  • 9 ЖОРУ УШИТЕ

    0 0 Отговор
    Очите имал албумче със снимки със извращенията които е правил над много хора и се гордеел с него . Е сега вече по голяма жена от него ще е само президента, и много св..ки ще прави , то вече друго не му остава .
    Сега хората му трябва по две бронежилетки да слагат щото по големи мишени от тях няма .