Отидете към основна версия

5 411 5

Гибелта на древната марсианска цивилизация

  • марс-
  • цивилизация-
  • унищожение-
  • извънземен живот-
  • астероид-
  • цунами-
  • живот на марс

Гигантско цунами, причинено от падането на огромен астероид е погубило всички

В продължение на много години, теоретиците на конспирацията твърдят, че на Марс е имало древна цивилизация ... но нещо я е заличило от лицето на Червената планета, унищожавайки живота там.

Търсачите на извънземни, редовно намират доказателства за наличието на древни статуи и руини на повърхността на Марс, чиито изображения са били уловени от камерите на космическите сонди и вседеходи, изпращани от НАСА.

Сред най-разпространените теории на конспирацията е тази, според която древните марсианци са били избити при ядрена война, която е унищожила и атмосферата на планетата.

Но експертите в областта на космическите науки от десетилетия изучават повърхността на Марс и досега не са намерили нито едно сигурно доказателство, че на тази планета някога са еволюирали форми на живот, да не говорим за интелигентни същества като хората.

И НАСА, както и други експерти, отричат да са намирани на Марс някакви доказателства, че там има или е имало дори най-елементарни форми на живот.

Въпреки това, едно ново научно изследване би могло да обясни какво се е случило с живота на Марс, ако наистина е съществувал.

Според него, гигантски вълни цунами, причинени от падането на астероид, са залели с вода цялата планета, унищожавайки всяка форма на живот. Екип от учени е открил релефни образувания по повърхността на Марс, за които се предполага, че биха могли да са се образували при сблъсъка на огромен астероид с повърхността на Марс и последвалото цунами.

Когато голям астероид удари водната повърхност, той може да създаде две цунами, щом се удари в океанското дъно. Кратерът и формирането на пръстеновидни отпечатъци на мястото, са доказателство за древно цунами, твърдят изследователите.

НАСА вече даде доказателства, че Марс някога е бил покрит с океани, много подобни на земните.

"Открихме типични следи от цунами по протежение на дихотомията между северното и южното полукълбо на Марс. Това доказва, че някога там е имало северен океан", обяснява геофизикът професор Франсоа Костард.

"Възможността, голям океан, подобен на океаните на Земята, да се е разпростирал върху северните равнини на Марс, е една от най-важните и спорни хипотези, които мъчат изследователите на Марс", казва още той, като по никакъв начин не коментира идеята за унищожени цивилизации и загинал живот вследствие на този Апокалипсис.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Какво е това на Марс? (СНИМКИ)

    Въпреки че е наблюдаван в детайли от години, Марс все още има много изненади за хората. Последната от тях е релеф около Южния полюс на планетата, к ...
    07.04.2017
    2 333
    6